Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predaja dveh nadstandardnih sob na ginekološko-porodnem oddelku SB Brežice v namen

Objavljeno: Ponedeljek, 28.01.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
porodnisnica_brezice31

Foto: arhiv PO

V Splošni bolnišnici Brežice si vsa leta prizadevamo, da bi z vložki v nakup nove opreme in s prenovo prostorov omogočali pacientom najboljšo zdravstveno oskrbo ter odlično počutje pri obravnavi. V letu 2018 smo tako nadaljevali z investicijami tudi na ginekološko-porodnem oddelku bolnišnice, ki so bila zaključena januarja letos. Z večjimi obnovami in nakupi opreme smo pričeli v letu 2017, ko smo kupili nov najsodobnejši ultrazvočni aparat ter prenovili porodno sobo, ki je bila tudi na novo opremljena. Za ta prvi del vlaganj na oddelek smo porabili 85.000 EUR.

Januarja 2019 so se tako končala gradbena dela za prenovo dveh prostorov na ginekološko-porodnem oddelku v nadstandardni sobi. Preurejena je bila ena od bolniških sob in prostor, ki je bil prej namenjen osebju bolnišnice. Na oddelku smo s tem pridobili eno enoposteljno in eno dvoposteljno sobo, ki si delita kopalnico. V prvi vrsti sta sobi namenjeni pacientkam oziroma porodnicam, ki želijo bivati v sobi same oz. s partnerjem. Sobi bosta omogočali zasebnost tistim, ki si to želijo. V nadstandardni sobi bo na željo porodnice mogoč tudi porod v bolj domačem okolju. Gre za ponudbo nadstandardne storitve, ki jo bo treba doplačati. 

Investicija je stala 46.000 EUR. Sredstva za ureditev prostorov smo zagotovili v SB Brežice, pri tem pa so nam pomagali tudi donatorji: Integral Brebus Brežice in Franc Polovič ter podjetje HESS, d. o. o. kot glavni sponzor pri izvedbi investicije.

Vsem donatorjem in sponzorjem se iskreno zahvaljujemo za pomoč.

Dela je izvedlo podjetje Armando Istenič, s.p. Pripravo potrebnih popisov del in nadzor nad izvedbo del je opravila gospa Marija Jerič.

V bolnišnici smo izjemno ponosni na nove pridobitve, saj bomo tako lahko našim pacientkam in porodnicam omogočili večjo izbiro pri enem najpomembnejših dogodkov v njihovem življenju. Veseli smo, da bomo omogočili sobivanje članov družine, v kolikor bodo porodnice to želele, s tem pa tudi porod v bolj domačem okolju.

Vir: SB Brežice
« Nazaj na seznam
»