Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri krškem stadionu urejajo postajališče za avtodome

Objavljeno: Torek, 23.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krsko-postajalisce za avtodome (4)

Do konca maja bo urejenih 12 parkirnih mest za avtodomarje.

Že pred slabim mesecem dni smo poročali, da se na južni strani krškega stadiona, ob ograji teniških igrišč, pripravlja gradbišče za gradnjo postajališča za avtodome, zdaj pa se je projekt tudi začel.

Občina Krško namreč na tem degradiranem območju ob Savi v okviru projekta Doživi energijo Save (v njem poleg občine sodelujejo še CPT Krško, Ribiška družina Brestanica – Krško, Agro Posavje in Ribogojstvo Colarič) ureja postajališče za avtodome. Do konca maja naj bi bilo po terminskem planu urejenih 12 parkirnih mest za avtodomarje, vrednost investicije, ki jo izvaja podjetje Kostak, pa znaša okoli 180.000 evrov.
Krsko-postajalisce za avtodome (1)

Dela izvaja podjetje Kostak.


Ribe v turistično ponudbo za avtodomarje

Kot je bilo omenjeno, je urejanje postajališča del projekta Doživi energijo Save, ki je financiran iz EU sklada za pomorstvo in ribištvo. Ena od ključnih prepoznavnih in tipičnih surovin kulinarike v naših krajih je namreč tudi riba iz posavskih voda in ribogojnic. "S projektom želimo ribe vključiti v turistično ponudbo, prilagojeno za avtodomarje, ki so naklonjeni raziskovanju narave, kolesarjenju in uživanju v lokalni gastronomiji," pravijo na občini o ciljih dobrih 230 tisoč evrov vrednega projekta, pri katerem pričakujejo 170 tisočakov iz omenjenega sklada, ostalo pa bo delež občine. V okviru projekta bodo razvili nov turistični produkt, usposobili ribiške vodnike, oblikovali doživetje z ribičem na reki Savi z zgodbami, trasirali novo daljinsko kolesarsko pot z energetskimi točkami, izvedli delavnice na temo krapolova na reki Savi ter revitalizirali degradirano območje ob reki Savi in ga preoblikovali v postajališče za avtodome. Projekt vključuje tudi nabavo dveh ribomatov (gre pa za strošek partnerja Ribogojstvo Colarič), ki ju bodo najkasneje do marca namestili na tržnicah na Vidmu in v Brežicah.

P. P.
 
 
« Nazaj na seznam