Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pričel se je raziskovalni tabor na Lisci

Objavljeno: Torek, 10.07.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
tabor_lisca004
Včeraj, 9. julija, se je pričel Raziskovalni tabor Lisca 2018, ki poteka v organizaciji Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in Občine Sevnica. Tabor poteka do 14. julija, v tem času pa se bodo mladi raziskovalci, med njimi dijaki in študenti, seznanili s predavanji priznanih predavateljev slovenskih fakultet. V raziskovalnih skupinah bodo iskali nove možnosti za oblikovanje skupnega cilja tabora – vzpostavitve učnega okolja za mlade na Lisci.

Osrednje teme tabora so: urejanje prostora (oblikovanje inovativnega prostora za igro, učenje in raziskovanje mladih), ekološko kmetijstvo (vključevanje ekološkega pridelovanja hrane v učni prostor), okoljevarstvo in trajnostni razvoj (uporaba ekoloških parametrov za trajnostni razvoj), šport in naravoslovje (iskanje novih oblik gibanja in športa z interdisciplinarnimi povezovanji) ter turizem in dediščina (vpliv in vključevanje dediščine v razvoj turizma in učnega okolja.
 
tabor_lisca005
Ob večerih se bodo udeleženci družili v ustvarjalnih, inovativnih in komunikacijskih veščinah, športnih aktivnostih, ogledih lokalnega okolja in spoznavali tukajšnje posebnosti, vključno z mestom Sevnica in sevniškim gradom kot osrednjim kulturno-zgodovinskim središčem občine.
 
Na včerajšnjem uvodnem srečanju so prisotne pozdravili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, direktor Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Branko Kumer, vodja tabora Andreja Tomažin in Matej Imperl s strani KŠTD Razbor, zvrstila so se uvodna predavanja.
 
Svoje ideje bodo udeleženci tabora predstavili v soboto, 14. julija, v sklopu tradicionalne prireditve Košnja na Lisci 2018. Predstavitev bo potekala v prenovljenih prostorih spodnjega dela Tončkovega doma, ob tej priložnosti pa bodo ti prostori tudi predani namenu.
 
Prijazno vabljeni vsi obiskovalci in ljubitelji Lisce na otvoritveni dan s predstavitvijo raziskovalnega dela in idejnega projekta ter na številne dogodke tega dne na Lisci, ki so predstavljeni v priloženi razpredelnici. Več: https://www.obcina-sevnica.si/news/959/15/Na-Lisci-bo-14-julija-zopet-zadisalo-po-sveze-pokoseni-travi

Vir: Občina Sevnica
 
« Nazaj na seznam