Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Priznanje kot nagrada za dobro delo

Objavljeno: Torek, 21.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Priznanja, ZD Radece (22)

Direktor ZD Radeče Franci Čeč se zahvaljuje za prejeto priznanje, ki ga je podelila v družbi župana Tomaža Režuna in uslužbenke zdravstvenega doma Andreje Hiter vodja projekta in članica ocenjevalne komisije Jasmina Spahalić.

V poznem ponedeljkovem popoldnevu se je v Domu kulture Radeče odvijala slovesna podelitev priznanj. Prejemniki so bili Zdravstveni dom Radeče, upokojeni zdravnik Zvonko Rugole in trije prostovoljci – Vesna Bregar, Brane Zorec in Vera Lipec.

PRIZNANJE ZA PROJEKT, HUMAN ODNOS DO SOČLOVEKA IN PROSTOVOLJSTVO

Zmagovalec projekta HRM (Human Resource Management) družbe Planet GV za ravnanje z ljudmi pri delu v kategoriji javni in neprofitni sektor za leto 2019 je postal ZD Radeče, ki je pod vodstvom direktorja Francija Čeča od leta 2018 bolj razvojno naravnan, veliko skrb v zavodu pa namenjajo tudi medosebnim odnosom ter zadovoljstvu zaposlenih na delovnem mestu, kar se kaže tudi v tem, da delo opravljajo z zadovoljstvom. Osvojeno priznanje je dodatna spodbuda za še kvalitetnejše delo, ki je opazno tudi pri delu s pacienti.

Priznanja, ZD Radece (94)

Ambasador srčnosti je postal upokojeni zdravnik Zvonko Rugole, ki se je zahvalil za nepričakovano darilo.

Posebno priznanje z nazivom »ambasador srčnosti« je Svet uporabnikov ZD Radeče podelil upokojenemu zdravniku Zvonku Rugoletu, ki se je v Radeče priselil leta 1984 z dalmatinskega otoka Vis. »Zanj in za občane je bilo od nekdaj samoumevno, da je bil 24 ur na dan na voljo za hišni obisk, saj Zvonko Rugole ni bil zdravnik le v prostorih zdravstvenega doma, pač pa je bil in ostaja zdravnik po srcu, ki doma in širše po Sloveniji velja za dobrega diagnostika, prepoznaven pa je predvsem po kiropraktiki ...« je tekla predstavitev sokrajana, ki je v svojem zahvalnem govoru povedal, da je imel veliko vpliva na to, da je ostal v Radečah, prvi župan občine Janez Zahrastnik.

Priznanja, ZD Radece (101)

Prostovoljci, Vesna Bregar, Brane Zorec in Vera Lipec, s podeljevalci priznanj - direktorjem ZD Radeče Francijem Čečem, predsednico sveta radeškega zdravstvenega doma Jacinto Doberšek Mlakar in županom Tomažem Režunom.

Srčna napoved je bila namenjena tudi trem prostovoljcem, ki so prejeli priznanje za predano prostovoljno delo v centru za starejše z imenom Dobra energija: »So ljudje, ki veliko delajo, pa se to delo morda pogosto niti ne vidi, a če jih ne bi bilo, stvari ne bi tekle tako gladko, kot tečejo ...« Vsi trije prostovoljci, Vesna Bregar, Brane Zorec in Vera Lipec, so se nato vsak posebej zahvalili za prejeto priznanje, ki je spodbuda za njihovo nadaljnje delo, ki na nek način bogati tudi njihov vsakdanjik.

IZZIVI SO PRILOŽNOST

Priznanja, ZD Radece (36)

Sara Isaković, najuspešnejša slovenska plavalka, živi v Radovljici, njeni starši pa v Dubaju.

Prireditev je z odličnim motivacijskim nastopom, kako slediti in uresničiti svoje sanje, s številnimi zbranimi v kulturnem domu delila najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske medalje na olimpijadi v Pekingu leta 2008 Sara Isaković. Le-ta je uspešno športno kariero zamenjala z zanimivo poklicno izbiro – ljudem svetuje, kako priti do vrhunskih dosežkov ter kako sprejeti izive. »Če se hočemo soočati z izzivi, ki nam jih prinaša vsakdan, se moramo zavedati svojih misli, zato je pomembno, da se naučimo sproščati na način, da znamo vzpostaviti stik s samim seboj ter se soočiti s svojim načinom dojemanja okolice. Nikoli se ne smemo vprašati, zakaj nečesa nimamo, temveč se vprašajmo, kako lahko pridemo do tega, kar si želimo. Zavedati se moramo, da negativna naravnanost težko prinese pozitivne rezultate,« je tkala misli na odru sproščena in nasmejana Sara, ki je imela od nekdaj zelo močno oporo v starših. Oče je že v ranem otroštvu verjel v njene sanje o nastopu na olimpijskih igrah, mati pa jo je ob peti uri zjutraj peljala na jutranji trening plavanja ter nato še na večerni, tako da je mladenka na dan preplavala 16 km. »Včasih sem si zaželela, da bi trener zaspal, da bi v bazenu ne bilo vode, a nikoli se ni zgodilo ne eno ne drugo,« je povedala in s tem sporočila, da se je potrebno za vsak uspeh potruditi.

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE JE VREDNOTA

Priznanja, ZD Radece (75)

Dr. Zdenka Čebašek Travnik, osrednja govornica

O svojem rodnem Prekmurju, o študiju na medicinski fakulteti in zdravniškem poklicu je spregovorila osrednja govornica dr. Zdenka Čebašek Travnik, ki je tudi specialistka psihiatrije in družinska terapevtka, marsikomu pa je znana kot nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije in kot nekdanja varuhinja človekovih pravic. »Medgeneracijsko sodelovanje je pot, ki nas bo vrnila nazaj med vrednote, ki so se nekje začele izgubljati. Razumeti, poslušati, pomagati, najti in poiskati pomoč je nekaj, za kar se zdi, da smo pozabili,« je dejala v uvodu, v katerem je obudila tudi prijetne občutke ob vstopu v radeški zdravstveni dom ter ob ogledu Dobre energije, centra za starejše, v katerem se je mogoče dokaj hitro navzeti »dobre energije«. Pogovor z direktorjem in zaposlenimi zdravniki ter zobozdravniki jo je za nekaj minut vrnil v čas, ko se je takoj po diplomi zaposlila kot splošna zdravnica. »Takrat so bili časi, ko smo morali takoj po diplomi, še predno smo sploh lahko sanjali o specializaciji, iti delat, takšen je bil zakon, v osnovno zdravstvo, ker je manjkalo zdravnikov,« je pripovedovala in se nato spomnila še samega študija medicine, na katerega se je vpisala po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu. »Ta sprejemni izpit je dal možnost tudi tistim, ki niso bili odličnjaki in vam povem, veliko dobrih zdravnikov ne bi nikoli bilo dobrih zdravnikov, če bi se morali vpisati kot odlični maturanti, ker niso bili odlični, a bili so odlični zdravniki,« je izjavila, s čimer je spodbudila k razmišljanju o šolskem sistemu, v katerega bi bilo verjetno potrebno vnesti določene nove spremembe in pri njih ne upoštevati zgolj številčnega ocenjevanja.

S pevskim nastopom je prireditev, ki jo je suvereno povezovala Doroteja Jazbec, obogatila moška vokalna zasedba Lavrencij z Rake ter z zapetimi skladbami dalmatinskih klap pričarala vonj po morju, ki ga, tako kot prekmursko ravnico, obožuje tudi osrednja govornica. Zbrane je nagovoril tudi radeški župan Tomaž Režun, ki je med drugim čestital ZD Radeče za osvojeno priznanje ter zaželel dobro delo še naprej.

S. R.

 
« Nazaj na seznam