Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prometni zastoji na relaciji Radeče–Zidani Most

Objavljeno: Torek, 07.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
PREPOVED 1

Tovorna vozila ovirajo promet na relaciji Radeče-Zid. Most.

V začetku junija se je začela vrsto let želena in težko pričakovana rekonstrukcija državne ceste na relaciji Radeče –Zidani Most, a ta prinaša tudi nekaj nezadovoljstva zaradi prometnih zastojev, ki jih povzroča enosmerni promet, ki je urejen s postavljeno prometno signalizacijo.

»V času predstavitve del na tej relaciji so prisotnim krajanom pristojni obljubili, da bo v času rekonstrukcije tega dela ceste prepovedan promet za vsa težja tovorna vozila. Glede na trenutne razmere pa smo priča vsakodnevnim zastojem, predvsem zaradi tovornih vozil,« je sporočil predsednik KS Zidani Most Franc Babič in dodal, da nastajajo daljši zastoji v jutranjih urah, v času, ko odhajajo občani na delo in po nujnih opravkih. »Svetniki krajevne skupnosti Zidani Most in krajani Zidanega Mosta pozivamo pristojne, da takoj ustavijo prevoz težjih tovornih vozil in izpolnijo vse dane obljube pri predstavitvi tega projekta, kajti v nasprotnem primeru bomo krajani sami poskrbeli za ustavitev prevoza težjih tovornih vozil,« je zaključil.

Rekonstrukcija Radece-ZM, tovornjaki (2).

Znak za prepoved tranzitnega tovornega prometa stoji v Celju, ob državni cesti v smeri Zidanega Mostu.

O prometnih zastojih in daljših čakalnih vrstah so spregovorili tudi na radeški seji, na kateri so ugotavljali, da bi tudi v primeru prometne nesreče lahko nastale težave z dostopom reševalnih vozil. Podžupan občine Radeče Janez Prešiček je menil, da se je doslej za boljšo pretočnost vozil naredilo premalo, poleg tega pa ta odsek ceste v času obnove ne more biti tranzitna pot za tovorna vozila. »Če so na cesti samo osebna vozila, vse lepo teče, tovornjaki podrejo sistem,« je ponazoril stanje na omenjeni relaciji radeški občinski svetnik Miran Prnaver in predlagal postavitev cestne zapore že pred mostom v Zidanem Mostu, ki je »najožje grlo«, v jutranjih in popoldanskih konicah pa naj bo ročno usmerjanje prometa. Radeški župan Tomaž Režun je napovedal sestanek z odgovornimi, kajti obnova bo trajala leto in pol.

S. R., foto: F. Babič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam