Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva dela za gradnjo novega vrtca v Brestanici so se začela

Objavljeno: Četrtek, 13.07.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 942Sporočilo
_DSC5582

Rušitev starega vrtca

V teh dneh so v Brestanici porušili več kot 40 let star vrtec pri OŠ Adama Bohoriča. V novem lesenem in energetsko učinkovitem vrtcu  bo prostora za pet oddelkov ter dodatni rezervni, najmlajši pa se bodo v nov vrtec preselili v začetku prihodnjega leta.

Za nadomestno gradnjo vrtca pri OŠ Adama Bohoriča Brestanica, katere vrednost po tekočih cenah znaša 1,95 milijona evrov, bo Občina Krško iz razpisa za sofinanciranje občinskih investicij lahko iz državnih sredstev črpala 888.500 evrov nepovratnih sredstev ter 538.170 evrov povratnih sredstev. Hkrati se je prijavila tudi na javni poziv Eko sklada za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v gradnjo skoraj nič energijske stavbe ter pridobila nekaj manj kot 417.000 evrov.
 
NovVrtecBrestanica

Takšen bo nov brestaniški vrtec.

Z gradnjo novega vrtca, v katerem bo prostora za pet oddelkov ter dodatni rezervni, bodo tako zagotovljeni kakovostnejši pogoji bivanja. Dela so se začela v juniju, po načrtih naj bi se zaključila konec tega leta, najmlajši pa se bodo v nov vrtec lahko preselili v februarju naslednje leto. Trenutno vrtec domuje v prostorih osnovne šole, z novim šolskim letom pa bodo oddelki v prostorih šole in brestaniškega gasilskega doma.

Vir: Občina Krško 
« Nazaj na seznam
»