Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva letošnja številka Posavskega obzornika – tudi s pregledom sejemskih nastopov posavskih podjetij

Objavljeno: Četrtek, 10.01.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 0119

Naslovnica prve številke Posavskega obzornika v letu 2019

Čas je za prvo letošnjo številko Posavskega obzornika. V njej ne spreglejte tokratnih tematskih strani Podjetno Posavje, na katerih smo skušali približati del zanimivega sveta nastopov posavskih podjetij na različnih sejmih doma in po svetu. Predstavljamo tudi podjetniško zgodbo družine Tatalović, ki bo konec januarja s selitvijo v nove prostore storila nov, pomemben korak.

Božično-novoletni prazniki so mimo, a jih boste kljub temu še podoživeli, saj boste lahko v časopisu našli kar nekaj prispevkov prazničnega dogajanja po posavskih krajih. Aktualno številko zaznamuje tudi pogovor z evropskim poslancem Francem Bogovičem, ki se mu počasi izteka petletni mandat v Evropskem parlamentu in bo najverjetneje na majskih volitvah ponovno na listi kandidatov za evropske poslance. Tradicionalno v prvi številki novega leta poročamo tudi o dogajanju v brežiški porodnišnici, kjer se je lani rodilo 451 otrok. Dotaknili smo se tudi problematike preobremenitve družinskih in splošnih zdravnikov, ki so po lastnih navedbah preobremenjeni in izgoreli, kar velja tudi za zdravnike v zdravstvenih domovih v Posavju.

Med prispevki, ki jih še objavljamo v tej številki, omenimo ustanovno sejo brežiškega občinskega sveta, na kateri je že prišlo tudi do prvih nesoglasij med svetniki in županom, posavsko proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Krškem, drugo obletnico delovanja večgeneracijskega centra v Brežicah, slavnostno akademijo ob 70. obletnici Čebelarskega društva Kostanjevica na Krki, da je Jaroslav Kovačič postal triatlonec leta 2018 ter najzanimivejše izjave naših sogovornikov v preteklem letu.

Ne prezrite še nekaterih drugih prispevkov in standardnih rubrik.

Uredništvo
« Nazaj na seznam
»