Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva številka v vinotoku prinaša prve županske kandidate

Objavljeno: Četrtek, 11.10.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 2118

V vaši družbi bomo ponovno 25. oktobra.

Mesec oktober mineva v znamenju meseca požarne varnosti, slednji pa s prilogo »Varnost na prvem mesecu« posvečamo pozornost tudi mi v danes izdani prvi oktobrski številki časopisa. V njej predstavljamo tudi prve županske kandidate strank in list na lokalnih volitvah v novembru, pogovor pa smo opravili s sevniškim županom Srečkom Ocvirkom.

Investicija obnove in dograditve OŠ Artiče in tamkajšnjega vrtca je od prve ocene vrednosti načrtovanih izvedbenih posegov narasla krepko prek 2 mio evrov ali skupno na okoli 12 mio evrov, zaradi česar se je izvedba premaknila v prihodnja leta, kot prvi pa naj bi bil leta 2020 dokončan vrtec. V primerjavi z Brežicami pa so toliko bolj veseli v Kostanjevici na Krki, saj bodo dela na energetski sanaciji šole in vrtca stekla že spomladi prihodnje leto.

Med drugim pišemo tudi o cerkljanskem prazniku, o stotem jubileju dobovskih čebelarjev, da so na Jagnjenici predali namenu dober kilometer dolg obnovljen cestni odsek na Jagnjenici in da je prvi teden v oktobru potekal v znamenju Tedna otroka. Skratka, tudi za tokratno številko časopisa smo pripravili tematsko raznolike prispevke, zato vabljeni k branju.

Uredništvo
« Nazaj na seznam
»