Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radeče: v dveh letih dograditev kanalizacijskega sistema

Objavljeno: Sobota, 25.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0582

Tomaž Režun

Na četrtkovi novinarski konferenci posavskih županov s predstavniki medijskih hiš, ki poročajo o dogodkih in ljudeh v Posavju, je radeški župan Tomaž Režun poudaril, da so bili v občini Radeče v lanskem letu uspešni pri pridobivanju evropskih sredstev za sofinanciranje večjih projektov in načrtujejo, da bodo uspešni tudi v letošnjem.

V lanskem letu so uspeli s sofinancerskim deležem Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja izpeljati obnovo nekdanje osnovne šole na Jagnjenici, kjer bodo odslej potekale delavnice in študijski krožki z različnih področjih, od podjetništva do turizma in kulinarike. V lanskem novembru je uspešno zaživel, prav tako ob finančni pomoči Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v ZD Radeče center za starejše »Dobra energija« ter brezplačni prevozi za starejše.
Srecanje z zupani 2020 (2)

Del načrtov za leto 2020 je na novinarski konferenci predstavil tudi župan občine Radeče (drugi z desne).

V letošnjem letu bo potekala še ureditev širše okolice zdravstvenega doma, ki bo s tem pridobil kakšno parkirno mesto več in tudi dodatno zelenico. Med naseljema Jagnjenica in Stari Dvor bo potekalo urejanje pločnika za pešce, ob čemer bo urejena še vsa potrebna javna infrastruktura, zgrajen bo tudi nov krak sistema javne razsvetljave. Gradnja pločnika za pešce in ureditev javne razsvetljave bo stekla tudi ob glavni cesti (od bencinskega servisa do mostu čez Savo) ter skozi same Radeče (Trg–Šolska pot–Gaj). V Vrhovem je Občina Radeče odkupila objekt za potrebe PGD Vrhovo (zanj je bilo potrebno odšteti 108 tisoč evrov).

Eden večjih projektov, ki se bo izvajal v letih 2020 do 2022 v radeški občini, bo dograditev kanalizacijskega sistema pod nazivom Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju srednje Save – Občina Radeče. Gre za projekt iz dogovora za razvoj regij, v okviru katerega se bosta v primeru uspešne pridobitve kohezijskih sredstev, uredila kanalizacijski sistem v naselju Krakovo in S-kanal ob reki Savi, opravljena bo prevezava na Titovi ulici, zgrajena pa bosta tudi nova kanalizacijska kraka v spodnjem Močilnem ter Prnovšah. Naložba je vredna 1,2 milijona evrov.

Radeška občinska uprava ter Radečanke in Radečani upajo, da bo kmalu znan tudi izvajalec del za rekonstrukcijo odseka državne ceste Zidani Most-Radeče, kar bo omogočilo večjo prometno varnost in boljšo pretočnost vozil.

S. R.
« Nazaj na seznam