Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rajhenburški grad v znamenju čokolade in likerjev

Objavljeno: Ponedeljek, 06.11.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
rajhenburski dan cokolade in likerjev 2017 (37)

Kakor nam je povedalo več obiskovalcev, so sladke kakovostne proizvode različnih oblik in okusovne ne le kupili za dnevno sladkanje, temveč tudi z namenom obdarovanja v zadnjem mesecu leta.

Na Gradu Rajhenburg se je na prvo nedeljo v oktobru zvrstil najslajši dan v letu, saj je že tretje leto zapored potekal v znamenju čokolade in likerjev. Rajhenburškega dneva čokolade in likerjev, ki so ga v Kulturnem domu Krško programsko zasnovali na bogati dediščini, ki so jo na gradu, Posavju in širše zapustili menihi trapisti, se je udeležilo veliko obiskovalcev, mnogi med njimi pa so se ob preizkušanju in nakupovanju sladkih pregrehov udeležili tudi vzporedno potekajočih delavnic in predavanj.

Prireditev je v večernih urah z izvajanjem čustvene, strastne glasbe klasičnega rocka, bluesa in funka zaokrožila zasedba Hamo & Tribute 2 Love., sicer pa so svoje sladke izdelke ponudili v nakup Čokoladnica Tramontana, Čokoladnica La chocolate, Passero podeželska čokoladnica, Hiša trt, vina in čokolade Kunej, Čokoladnica Plešec, Torras čokolade, Čokoladnica Cukrček, Kmetija Omerzu, Žganje iz Rožc in Bukovec d.o.o., p.e. kavarna in slaščičarna Grad Rajhenburg.

Čokoladni dan na gradu je odprl krški župan mag, Miran Stanko, pozdravu zbranim na dopoldanski otvoritvi se je pridružila v imenu organizatorja tudi direktorica KD Krško Darja Planinc, zainteresirane obiskovalce pa je na ogled gradu, zbirk in razstav popeljala Irena Fürst, kustosinja in vodja brestaniške enote Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

B. M.

 
« Nazaj na seznam
»