Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rezultati splošne mature: v Brežicah štirje zlati maturanti, v Krškem letos nobenega

Objavljeno: Četrtek, 11.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
IMG_7383

Gimnazija Brežice se letos lahko pohvali s štirimi zlatimi maturanti (foto: arhiv PO) ...

Potem ko so prejšnji teden svoje rezultate izvedeli tisti, ki so v spomladanskem roku opravljali poklicno maturo, so danes zjutraj na vrsto prišli še tisti dijaki, ki so pisali splošno maturo.

"Zrelostni izpit" so na Gimnaziji Brežice najbolje opravili štirje maturanti, ki se tako ponašajo z nazivom zlati maturant. To so: Primož Bogner (33 točk od možnih 34), Julija Filipčič (31 točk), Nik Rožman (30 točk) in Katja Zobarič (30 točk), nam je sporočil ravnatelj Uroš Škof.

SC kk_prvi solski dan 2014-15

... medtem ko na Gimnaziji Krško nimajo nobenega zlatega, imajo pa dijakinjo, ki je dosegla 27 točk in s tem odličen uspeh na splošni maturi (foto: arhiv PO).

Na krški tehniški gimnaziji, ki deluje v sklopu ŠC Krško-Sevnica, letos sicer ni nobenega zlatega maturanta, največ točk (27) pa je dosegla Dea Fackovič Volčanjk. Kot nam je povedala direktorica ŠC Krško-Sevnica in ravnateljica Gimnazije Krško Erna Župan Pirkovič, je uspeh na letošnji splošni maturi na njihovi šoli 82,35-odstoten, med 17 dijaki 4. letnikov, kolikor jih je opravljalo maturo, jih je bilo uspešnih 14, trije pa žal ne.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo za brežiške gimnazijce danes že ob 11.00 v Viteški dvorani Posavskega muzeja, krški gimnazijci pa bodo maturitetna spričevala prejeli ob 18.00 v Dvorani v parku Krško.

R. R.
« Nazaj na seznam
»