Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S Posavskim obzornikom v prvomajske praznike

Objavljeno: Četrtek, 26.04.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava0918

Naslovnica nove številke Posavskega obzornika

Na zadnji delovni dan pred prazničnimi dnevi, ki jih bo marsikdo izkoristil za skok bodisi na morje bodisi v hribe, je izšla nova številka Posavskega obzornika, tematsko precej prvomajsko obarvana.

Na tradicionalnih prazničnih straneh namreč zaključujemo triletno »nadaljevanko« s predstavitvami pihalnih orkestrov – predstavljamo Godbo Blanški vinogradniki, Pihalni orkester DKD Svoboda Senovo in Pihalno godbo Pišece. Praznične strani dopolnjujemo s pogovorom z dr. Jernejem Agrežem o zanimivem pojavu, ki ga je zaneslo tudi v Posavje – t. i. sobi pobega oz. escape roomu.
 
Sicer pa smo se tokrat posvetili povzetku kazalnikov zdravja, zbranih v projektu NIJZ Zdravje v občini in ugotovili, da zdravje v posavskih občinah ni ravno blesteče, kot težava pa izstopata med drugim prekomerna prehranjenost otrok in uživanje alkohola.
 
Prebrali boste lahko tudi poročila s sej občinskih svetov v Kostanjevici na Krki, Sevnici in Radečah, pa tudi, kdo so doslej znani kandidati bolj uveljavljenih strank, ki se bodo na parlamentarnih volitvah 3. junija podali v boj za poslanske sedeže. K pogovoru smo povabili predsednika Čebelarskega društva Šentjanž Cirila Kolenca. Pišemo še o 25-letnici Kmečke zadruge Bohor, ki je primer uspešne in stabilne zadruge, jurjevanju v Kapelah, proslavi ob dnevu upora proti okupatorju na Malkovcu, prazniku vinarjev in mesarjev v Kostanjevici na Krki, 23. prazniku vina ob Bizeljsko-sremiški vinsko-turistični cesti, razstavi Elene Sigmund z njenimi učenci v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu ter dnevu odprtih vrat učnega čebelnjaka v Šentjanžu in Zupančičevega čebelnjaka v Anovcu pri Zdolah.
 
Zanimive so tudi gospodarske strani, kjer lahko preberete, katere vrste toplotnih črpalk, ki so v zadnjih letih ena izmed najpogostejših izbir vira ogrevanja bivalnih prostorov in sanitarne vode, sploh ponuja tržišče in katere prednosti oz. slabosti prinaša vgradnja le-teh.
 
Vabljeni k branju!
 
Uredništvo
 
« Nazaj na seznam