Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S Posavskim obzornikom zaznamovan Miklavžev dan

Objavljeno: Četrtek, 06.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 2518

Naslovnica današnje izdaje Posavskega obzornika

Na današnji god sv. Miklavža v vaše domove prihaja predzadnja letošnja številka Posavskega obzornika oz. prva v prazničnem mesecu, kakor želite. S t. i. Decembrskim vodnikom po prazničnih nakupih in dogodkih v Posavju vas že vabi, da si pričarate še lepši december – na omenjenih tematskih straneh boste našli dobre ideje za darila, namige za prijetna druženja in ujete trenutke posavskega prazničnega utripa, kot so prižigi lučk, dobrodelne prireditve, glasbeni nastopi, razstave adventnih venčkov ipd.

Le kdo si ni že kdaj zamrmral vsaj refrena zimzelene pesmi Moj črni konj, ki jo poje legendarni Rafko Irgolič? Slednji v letošnjem letu obeležuje 60 let pevskega udejstvovanja in že desetletja živi v Ljubljani, ker pa je njegovo domače ognjišče še vedno Sevnica, kamor se z ženo pogosto vračata, smo izkoristili priložnost in ga povabili k tokratnemu osrednjemu pogovoru. Potem ko smo kamninam veliko strani namenili že v prejšnji številki, smo tokrat pozornost posvetili še zgodbama dveh kamnosekov – enega največjih mojstrov kamnosekov in restavratorjev v državi Franca Kocjana ter mladega Posavca, ki v kamnu išče svoj mladostni izraz, Roka Verstovška Tanška.

Pišemo tudi o razpletu drugega kroga županskih volitev v Brežicah, konstitutivnih sejah v Bistrici ob Sotli in Krškem, kakovosti zraka v Posavju, o kateri lahko samo ugibamo, kot boste prebrali, jubileju Posavskega in obsoteljskega društva za boj proti raku, srečanju uporabnikov in izvajalcev socialnovarstvene storitve Pomoč na domu, odprtju energetsko prenovljene OŠ Podbočje, turnirju v badmintonu v Brežicah, kot ga pri nas še ni bilo, Miklavževem sejmu na videmski tržnici in še o marsičem drugem.

Verjamemo, da bo v tej številki vsak našel kaj zase, snujemo pa tudi že zadnjo, povsem praznično številko časopisa, ki izide 20. decembra.

Uredništvo
« Nazaj na seznam