Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Senovska šola letos z dobrimi 40 prvošolci

Objavljeno: Ponedeljek, 03.09.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
1.solski dan 2018-19 _ Senovo (53)

Razredničarki, vzgojiteljica in vodja šolske svetovalne službe s prvošolci ...

Danes dopoldan smo pospremili v šolo otroke, ki so z današnjim dnem uradno postali učenke in učenci prvih razredov na Osnovni šoli 14. divizije Senovo. Nad skupno 42 prvošolci v dveh oddelkih bodo med letom skrbeli razredničarki Ana Bogovič in Marjana Mešiček ter vzgojiteljica Nada Kozole, ki bo s koordiniranim delom pokrivala oba oddelka.

Za prvošolke in prvošolce, ki so danes še prišli v šolo v spremstvu staršev, so, kakor tudi pred njimi za ostale oddelke šole, pripravili sprejem v tamkajšnji dvorani Doma 14. divizije. Ravnatelj Vinko Hostar je v nagovoru zbranim poudaril pomemben segment dobrega sodelovanja šole in staršev, najmlajše učence šole pa seznanil, da bodo prednostno izvajali nalogo »Ohraniti pravice, graditi vrednote«, ki jo bodo gradili na štirih točkah oziroma čarobnih besedah, kot je dejal, in sicer na »pozdravljanju« tako v šoli kot izven nje, besedah »prosim in hvala«, na »spoštovanju« slehernega posameznika v skupno prek 300-članski šolski in predšolski skupnosti in na »strpnosti« do sočloveka, do drugih kultur ipd., saj je vsak posameznih osebnost zase, je še dejal in podaril, da bodo pri tem sledili cilju ničelne tolerance do nasilja.

1.solski dan 2018-19 _ Senovo (59)

... za zaključek pa še skupinska fotografija s starši

Prav tako so dobrodošlico na šoli prvošolcem ob sprejemu zaželeli socialna pedagoginja Svjetlana Mišković in knjižničarka Simona Šoštar, ki je otrokom v spodbudo povedala pravljico o rakunu, ki je bil spričo tega, da bo postal prvošolcev, prestrašen in negotov. A ga je skrbna mati potolažila, da bo srečal mnogo prijateljev in odkrival nova znanja in spoznanja, ter mu zaupala skrivnost, poimenovano »ljubeča roka«, na način, da ga je poljubila na sredino njegove dlani, od koder se je razširjala toplina po celem telesu in segla vse do srca, ob tem pa dejala, da bo njen poljub vedno z njim in ga spremljal povsod … Opogumljen rakunček, prežet z materino ljubeznijo, je prvega dne pred odhodom v šolo tudi sam poljubil mamino dlan, rekoč, da bo tudi on mislil nanjo, prepričan, da bo zmogel!

1.solski dan 2018-19 _ Senovo (51)

Ana Bogovič, Nada Kozole in Marjana Mešiček so radostno prevzele letošnjo generacijo prvošolcev

Nekaj napotkov tako otrokom kot staršem je ob tej priložnosti podal tudi policist Kristjan Urek. Staršem je priporočil, da z otroki prehodijo šolsko pot in jih opozorijo na nevarnosti pri sestopanju s pohodnih površin in prečkanju cestišč, pri prevozu otrok pa priporočil, da uporabljajo otrokovi višini primerne sedeže, varnostne pasove, med vožnjo naj ne opravljajo pogovorov po mobilnih telefonih, na parkirišču pred šolo, kjer je bila že danes zjutraj gneča, pa se naj pri uvozu in izvozu, predvsem pri vzratni vožnji dobro prepričajo, da se ob ali za njihovim vozilom ne nahaja otrok. Sicer pa bo policist Urek obiskal prvošolce na senovski šoli tudi v prihajajočih dneh in jih kolikor se da podrobno poučil o najbolj bistvenih pravilih in obnašanju pešcev v cestnem prometu.

B. M.
« Nazaj na seznam
»