Časopis za pokrajino Posavje
3.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šest zlatih in 12 odličnih na poklicni maturi, sedem odličnih na zaključnem izpitu

Objavljeno: Torek, 07.07.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
SPSŠ Krško-podelitev spričeval-poklicna matura in zaključni izpiti 2020 (15)

Del zlatih in odličnih poklicnih maturantov s predstavniki šole in Metalne Senovo

Na Srednji poklicni in strokovni šoli (SPSŠ) Krško so v današnjem dopoldnevu podelili spričevala in nagrade najboljšim na poklicni maturi in zaključnih izpitih v minulem šolskem letu.

Ker so morali pri tem upoštevati vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužb (izjava pred vstopom v šolo, nošenje mask, vzdrževanje razdalje, razkuževanje rok ...), je podelitev potekala drugače kot v minulih letih oz. so najboljše dijake in dijakinje obiskali kar v razredih. Poleg ravnatelja Jožeta Pavloviča in direktorice ŠC Krško–Sevnica Erne Župan Pirkovič sta jih nagovorila še predstavnika podjetja Metalna Senovo, ki je letos prispevalo praktične nagrade za najboljše, direktor Dejan Marcola in Anja Smodič iz splošno-kadrovskega sektorja.
SPSŠ Krško-podelitev spričeval-poklicna matura in zaključni izpiti 2020 (23)

Podelitve spričeval in nagrad so potekale po učilnicah.


 
76/90 na poklicni maturi

K poklicni maturi je v spomladanskem roku pristopilo 90 kandidatov (skupaj s kandidati stare generacije) iz programov elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 76 oz. 84,4 %, od tega med 76 rednimi dijaki 70 uspešnih oz. 92,1 %. Odličen uspeh (20 ali 21 točk) so dosegli Aljaž Mesinger (teh. računalništva), Primož Šantej (elektrotehnik), Tino Bajc (elektrotehnik), Andraž Brečko (elektrotehnik), Andrej Kvartuh (elektrotehnik), Rok Lahne (elektrotehnik), Mitja Mlakar (elektrotehnik), Žan Žgajnar (strojni tehnik), Aljaž Kerin (strojni tehnik), Mihael Pribožič (strojni tehnik), Patricija Škrbina (strojni tehnik) in Tilen Vizler (strojni tehnik), med zlate maturante pa so se z 22 ali 23 točkami vpisali Anej Vovčak (tehnik računalništva), Sara Colarič, David Hode (oba strojni tehnik) ter Simon Krušnik, Domen Pajk in Senad Draganović (elektrotehnik).
 
59/61 na zaključnem izpitu

Zaključni izpit je opravljalo 61 kandidatov v programih srednjega poklicnega izobraževanja elektrikar, oblikovalec kovin – orodjar, avtoserviser in strojni mehanik ter v programu nižjega poklicnega izobraževanja pomočnik v tehnoloških procesih. uspešnih je bilo kar 59 oz. 97 %, z odličnim uspehom pa so se izkazali Dejan Črpič (S2K - pomočnik v tehnoloških procesih), Kristijan Gabron (S3D - strojni mehanik), Denis Pirc (S3C - oblikovalec kovin/orodjar), Andrej Sotovšek (S3C - oblikovalec kovin/orodjar), Marko Preskar (E3C - elektrikar), Alen Tratar (E3C - elektrikar), Žan Divjak (E3C - elektrikar). Posebnost je prva generacija strojnih mehanikov, ki je zaključila izobraževanje prav na krški šoli, kjer so pred tremi leti pričeli izvajati ta program ob podpori podjetij v lokalnem okolju.
 
Ravnatelj Jože Pavlovič je ocenil, da je glede na potek šolskega leta, ki ga je za dobra dva meseca prekinila epidemija koronavirusa oz. je v tem času potekalo šolanje na daljavo, letošnji uspeh na maturi in zaključnem izpitu zelo dober.
 
P. P.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»