Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevnica prostovoljstvu prijazno mesto

Objavljeno: Sobota, 30.05.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Prostovoljke_Ta veseli dan prostovoljstva

V sredo, 27. maja, na Ta veseli dan prostovoljstva so mlade prostovoljke v Sevnici delile časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame. Časopis z zanimivimi prostovoljskimi zgodbami je ob tednu prostovoljstva izdala Slovenska filantropija, namen te akcije pa je bila dodatna promocija prostovoljstva.

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki poteka od 25. do 31. maja, je Slovenska filantropija razglasila tudi prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto 2020, ki ga podeljuje občinam, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo. Že četrto leto zapored je naziv prejela tudi občina Sevnica.

Namen nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti.

Poleg naziva 'Prostovoljstvu prijazno mesto' Slovenska filantropija vsako leto podeli tudi nazive 'Junaki našega časa' šolam in dijaškim domovom z najbolje organiziranim prostovoljstvom, 'Naj prostovoljec' in 'Naj prostovoljka' za zaposlenega v javni upravi ter 'Naj mentor prostovoljcev' in 'Naj mentorica prostovoljcev'.

Prostovoljstvu prijazni

Sevniški župan skupaj z direktorico zavoda KŠTM Sevnica Mojco Pernovšek, vodjo oddelka za družbene dejavnosti Mojco Sešlar ter sodelavkama Občine Sevnica Lidijo Udovč in Jelko Tršinar.

Občina Sevnica aktivno podpira prostovoljce in prostovoljske organizacije, saj ves čas skrbi za ustvarjanje dobrih ter spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij. Hkrati s pomočjo jasno opredeljenih aktivnosti za razvoj prostovoljstva omogoča promocijo prostovoljstva in prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom nenehno izboljšujejo kakovost življenja občanov ter prispevajo k razvoju občine.

Vir: Občina Sevnica

#povetujemoposavje

 
« Nazaj na seznam