Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniška pediatrinja izbrana za »Pediatrinjo leta 2019«

Objavljeno: Petek, 05.04.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sevniška pediatrinja izbrana za pediatrinjo leta 2019

Ena izmed prvih je pediatrinji Kseniji Kozorog za osvojeno priznanje čestitala direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič.

V včerajšnjem popoldnevu se je v ljubljanskem lutkovnem gledališču odvijala slovesnost, na kateri so podelili priznanja v okviru akcije Moj zdravnik, ki jo je 23. leto zapored organizirala revija Viva. Za pediatrinjo leta 2019 je bila izglasovana Ksenija Kozorog, dr. med., specialistka pediatrije iz Zdravstvenega doma Sevnica.

Sevniška pediatrinja izbrana za pediatrinjo leta 2019

Pediatrinja leta 2019 v družbi sina Blaža in hčere Ninne

Po zaključenem študiju se je zdravniška pot pediatrinje, ki zadnjih osem let dela z najmlajšimi bolniki v sevniškem zdravstvenem domu, začela na oddelku za anesteziologijo v SB Celje. Po poroki in rojstvu hčerke Ninne in sina Blaža, ki stopata po materinih stopinjah (hči je dr. med., specialistka nevrologije, sin je mag. zdravstvenih ved), je delo nadaljevala kot zdravnica v šolskem dispanzerju, nato se je kot splošna zdravnica zaposlila v urgentni službi (najprej v ZD Velenje, potem v ZD Laško), nekaj časa je bila tudi na otroškem oddelku SB Celje in v celjski porodnišnici, letošnje leto teče deveto leto njenega dela v ZD Sevnica.

Sevniška pediatrinja izbrana za pediatrinjo leta 2019

Slovesnost je potekala v ljubljanskem lutkovnem gledališču.

Po prejemu priznanja je med drugim povedala, da so poleg družinskih zdravnikov zelo obremenjeni tudi pediatri in ginekologi – tako s številom opredeljenih pacientov kot administrativnim delom. »Včasih je treba pregledati tudi do 60 malih pacientov na dan. Za vsakega se je treba maksimalno potruditi, da česa ne spregledaš in si obenem prijazen, da najdeš toplo besedo spodbude, da otroka in starše pomiriš. Vsako veselje staršev ob ozdravitvi otroka, ko vidim, da je komu bolje, ker sem kaj dobrega svetovala, omogočila, da je bolezen hitreje minila, vse to mi je v strašno zadoščenje. Seveda so tudi hudi in težki trenutki, ki se ti zarežejo v spomin in te spremljajo vse življenje. Na moji poti jih je bilo veliko, tudi takih s tragičnim koncem, ampak nekako si vedno rečeš, da je jutri nov dan, nova priložnost, da boš nekomu omogočil lepši dan in lepše življenje,« je povedala Kozorogova, ki prejeto priznanje vidi kot zaupanje v delo, ki je neke vrste poslanstvo in za katerega se trudi, da ga opravlja strokovno ter odgovorno do otrok in staršev. Slednji so z njenim delom zelo zadovoljni in hvaležni.

S. R., foto: E. Kosem
« Nazaj na seznam