Časopis za pokrajino Posavje
15.07.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški zdravstveni dom prejemnik dveh certifikatov

Objavljeno: Sreda, 07.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Cerifikati za ZD Sevnica

Prim. mag. Dorijan Marušič je predal direktorici ZD Sevnica Vladimiri Tomšič dva certifikata odličnosti.

V včerajšnjem poznem torkovem popoldnevu je bila dvorana Alberta Felicijana na sevniškem gradu skoraj premajhna za vse, ki so se udeležili svečanosti ob prevzemu certifikata ISO 9001:2015 in certifikata mednarodnega akreditacijskega standarda AACI, ki ju je v imenu sevniškega zdravstvenega doma prevzela direktorica Vladimira Tomšič.

Oba certifikata sta priznanje za večletno delo in prizadevanja na področju kakovosti in varnosti v zdravstvu in sta prvič podeljena na primarni zdravstveni ravni. Na dogodku, ki se ga je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, je potekala še predstavitev monografije o življenju in delu prim. mag. Jurija Pesjaka in njegove žene Marije Rot Pesjak, ki sta zdravstveno oskrbo v sevniški občini dvignila na visoko strokovno raven. Zdravstveni dom Sevnica je ob tej priložnosti prejel še donacijo podjetja Tanin.

Zbrane na dogodku so nagovorili direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič, župan Srečko Ocvirk, predsednik RS Borut Pahor in prim. mag. Dorijan Marušič, ki je tudi predal oba omenjena certifikata. Spomine na zdravnika Jurija Pesjaka in njegovo ženo Marijo, ki je bila pionirka na področju uvajanja dispanzerja za žene v sevniški občini, sta z navzočimi delila zdravnik družinske medicine v ZD Sevnica Božidar Groboljšek in  Jurij Pesjak ml., ki nadaljuje zdravniško tradicijo staršev, vsebino monografije pa je kratko predstavil avtor Oskar Zoran Zelič. O dosedanjih donacijah sevniški zdravstveni ustanovi je spregovoril direktor domačega podjetja Tanin Ivan Mirt (Tanin je leta 2008 namenil 50 tisoč evrov za nakup specialnega reševalnega vozila in 50 tisoč evrov leta 2013 za ureditev novih prostorov NMP, v letošnjem letu pa 70 tisoč za nakup tridimenzionalnega ultrazvoka).

Prireditev, ki jo je povezovala Andreja Kobal, so s pevskim nastopom obogatili člani Okteta Jurij Dalmatin iz Boštanja ter članice in člani MePZ Lisca Sevnica.  

Več v tiskani izdaji časopisa Posavski obzornik.

S. R., foto: S. R., L. M.


 
« Nazaj na seznam