Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniško osnovno šolo bo obiskovalo 712 učenk in učencev

Objavljeno: Ponedeljek, 02.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Prvi solski dan, OS Sevnica 2019 (17)

Prijeten sprejem v novo šolsko leto so popestrile sevniške mažorete in …

V današnjem jutru se je začelo novo šolsko leto za učenke in učence ter dijakinje in dijake osnovnih ter srednjih šol, čez mesec dni pa bodo v predavalnice sedli tudi študentke in študenti.

Prvi solski dan, OS Sevnica 2019 (85)

… šolska športna ekipa, ki je v minulem šolskem letu osvojila naslov državnih prvakov v igri med dvema ognjema.

Na OŠ Sava Kladnika Sevnica, ki ima največje število šolajočih se otrok v občini (letos jo bo obiskovalo 712 učenk in učencev), so na zunanjem igrišču pripravili prijeten sprejem z nastopom mažoretk in ekipe, ki je v minulem šolskem letu osvojila naslov državnih prvakov v igri »Med dvema ognjema«.

Zbrane sta pred odhodom v učilnice nagovorila ravnateljica Mirjana Jelančič in župan Srečko Ocvirk. Oba sta v svoj govor vtkala misli o učenju in znanju ter zaželela uspešno novo šolsko leto. »Naša šola deluje na štirih poglavitnih temeljih: učimo se zato, da bi vedeli; učimo se zato, da bi znali delati; učimo se zato, da znamo živeti v skupnosti in drug z drugim; učimo se biti,« je predstavila temelje delovanje osnovne šole ravnateljica in nadaljevala, da šola že stoletja predstavlja red, disciplino, delo, jasno strukturo notranje dogovorjenih sprejetih pravil. »Šola ne more in ne sme postati ’velnes’, šola je in mora ostati ’fitnes’, in sicer fitnes za možgane in trening za srce, kajti pripravlja vas za življenje, da boste opremljeni z znanjem in da boste imeli srce na pravem mestu,« je poudarila Mirjana Jelančič ter seznanila prisotne tudi z nekaterimi novostmi, med katerimi je učenke in učence najbolj razveselilo, da v novem šolskem koledarju ni več delovnih sobot. To pomeni, da bodo šolarke in šolarji letos najdlje prosti med božičnimi in novoletnimi prazniki, in sicer od 25. decembra do 5. januarja, pri čemer jim petka, 3. januarja, ne bo treba nadomeščati. V največji sevniški osnovni šoli z novim šolskim letom uvajajo tudi nekaj vsebinskih novosti v vseh oddelkih, in sicer nov program Osem krogov odličnosti, SLO fit ter Pojemo slovenske pesmi in se veselimo.

Prvi solski dan, OS Sevnica 2019 (77)

Prvošolke in prvošolci so po prejemu rumene rutice odšli v svoje učilnice v spremstvu razredničarke in vzgojiteljice.

Tako kot pretekla leta je potekal poseben sprejem prvošolk in prvošolcev, ki so jim poleg ravnateljice stisnile roko v pozdrav tudi njihove razredničarke in vzgojiteljice. V šolskem letu 2019/2020 bo 1. a oddelek vodila prof. razrednega pouka Tanja Žnidaršič z vzgojiteljico Martino Trbovc, 1. b oddelek bo vodila prof. razrednega pouka Veronika Pečnik Zgonc z vzgojiteljico Tadejo Rupar, 1. c oddelek pa prof. razrednega pouka Katja Lackovič z vzgojiteljico Terezijo Kunšek.

S. R.
« Nazaj na seznam