Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupaj za modernizacijo regionalne ceste Trebnje–Mokronog–Boštanj

Objavljeno: Sobota, 23.05.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Zupani Mirnske doline + poslanca

V sevniški kulturni dvorani je na pobudo župana Srečka Ocvirka potekalo delovno srečanje za modernizacijo državne ceste skozi Mirnsko dolino.

V četrtek, 21. maja, so se na pobudo sevniškega župana Srečka Ocvirka na delovnem sestanku v Kulturni dvorani Sevnica srečali župani občin Mirna, Mokronog – Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Županom so se v razpravi pridružili tudi poslanca Državnega zbora RS Tomaž Lisec in Blaž Pavlin ter sevniški podžupan Janez Kukec.

Po predstavitvi aktualnega stanja in razpravi o nadaljnjih korakih so izoblikovali dogovor, v okviru katerega bodo v naslednjih mesecih izoblikovali skupno pobudo za modernizacijo regionalne ceste R1-215 Trebnje–Mokronog–Boštanj, ki jo bodo naslovili na Vlado Republike Slovenije. Modernizacija ceste bi učinkovito prispevala h gospodarskem razvoju celotnega območja, večji prometni varnosti in pretočnosti prometa ter še dodatno povezala kraje Mirnske doline.
Regionalna cesta Trebnje–Mokronog–Boštanj je glavna cestna povezava Trebnjega, Mirne, Mokronoga in Trebelnega, Šentruperta ter Sevnice s širokim zaledjem na avtocestno A2 povezavo v smeri proti slovenski prestolnici in zahodu države.
Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»