Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupna novinarska konferenca posavskih županov tokrat pri Treh lučkah

Objavljeno: Petek, 15.02.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_8927

Župani posavskih občin, z mikrofonom v roki bistriški župan Franjo Debelak

Župani posavskih občin, mag. Miran Stanko (Krško), Ivan Molan (Brežice), Srečko Ocvirk (Sevnica), Franjo Debelak (Bistrica ob Sotli), Ladko Petretič (Kostanjevica na Krki) in Tomaž Režun (Radeče), so tudi v tem letu pripravili skupno novinarsko konferenco, na katero so povabili novinarje, urednike in druge predstavnike medijskih hiš, ki poročajo o dogajanju v Posavju. Letos je bila gostiteljica krška občina, točneje gostišče Tri lučke na Sremiču nad Krškim.

DSC_8933

Tradicionalnega srečanja se vsako leto udeleži veliko predstavnikov medijskih hiš v Posavju.

Po uvodnem delu, ko je vseh šest županov skupaj s predstavnikoma komunalnih podjetij Kostak in Komunala Brežice podpisalo Sporazum o delovanju in financiranju svetovalne pisarne v okviru projekta Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov - VARUJVODO (o tem bomo poročali v drugem prispevku), je sledila predstavitev dosežkov po občinah v minulem letu ter cilji in načrti za leto 2019. Začel je krški župan Stanko, zaključil pa sevniški Ocvirk. Po besedah radeškega župana Režuna, ki je na podobnem srečanju županov in predstavnikov sedme sile v lanskem, volilnem letu izrazil upanje, da bi se tudi čez eno leto ponovno srečali v isti sestavi, kar se je tudi uresničilo, vseh šest posavskih občin diha skupaj, ko gre za pomembne projekte in druge zadeve, kar je po njegovem bistvenega pomena za Posavje. Ocvirk se je zahvalil medijem za poročanje o delu posavskih županov in občinskih uprav rekoč, da dobronamerne vzpodbude s strani medijev vedno pridejo prav.

Sicer pa so vsi župani po vrsti predstavili načrte v tem letu na področju investicij, o čemer bomo podrobneje pisali v naslednji številki Posavskega obzornika, ki izide 21. februarja 2019.

Po uradnem delu srečanja je sledil še neuradni, družabni del ob kosilu.

R. R., foto: R. R., S. R.
« Nazaj na seznam