Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sopotniki v Brežicah dobili defibrilator

Objavljeno: Petek, 16.03.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
brežice_defibrilator
Zavod Sopotniki od 15. januarja dalje v sodelovanju z Občino Brežice in ZPTM Brežice izvaja storitev brezplačnih prevozov za starejše v občini Brežice. V dveh mesecih delovanja smo v bazo uporabnikov sprejeli 46 starejših občanov Brežic, nudili smo jim 92 prevozov in prevozili smo 2413 kilometrov poti.

Naši vozniki so prostovoljci, ki nesebično nudijo pomoč vsak dan od ponedeljka do petka. Dasiravno je primarna dejavnost Zavoda Sopotniki prevoz starejših občanov, so naši srčni prostovoljci deležni dobrih zgodb. Ena izmed njih je ta, da je Zavodu Sopotniki Občina Brežice v sodelovanju s Civilno zaščito Brežice podarila defibrilator. Gospa Patricia Čular s strani Občine Brežice in gospod Roman Zakšek sta 6. marca predala defibrilator v roke brežiškemu koordinatorju enote, Marku Manziniju. Civilna zaščita Brežice je omogočila tudi usposabljanje za prostovoljce, katerega so se udeležili vsi prostovoljci. Defibrilator se nahaja v vozilu brežiških Sopotnikov. Za podporo se vsem iskreno zahvaljujemo!

Mnogokrat zgodbe na poti napišemo skozi vsakdanjik. Mnoga dobra in drobna dejanja se nam zapišejo v spomin. Ena teh zgodb se je odvila pred kratkim. Naša uporabnica je po več kot 50 letih življenja v tujini zopet prišla v rodno domovino, natančneje v Brežice, kjer se je, kot sama pravi, takoj zaljubila v mesto. Vrnitev pa poleg lepih občutkov in veselja prinaša tudi veliko birokratskih opravkov, ki jim je zaradi težav pri hoji sama težko kos. Samo nekaj dni po prihodu v svoje novo stanovanje je gospa izvedela za Sopotnike in nas prosila za pomoč. Ker Sopotniki radi pomagamo, smo se takoj odzvali in jo peljali po vseh opravkih, kjer je uredila nujne stvari, potrebne za novo življenje v Sloveniji. Da pa niso bili vsi opravki tako dolgočasni, kot je urejanje dokumentov, smo jo peljali tudi po nov ležalnik za teraso.

Sopotniki nismo le prevoz, ampak tudi podpora tistim, ki potrebujejo pomoč. Zelo smo veseli, da lahko nekomu, ki je bil toliko časa zdoma, pomagamo ponovno zaživeti v državi, kjer se je rodil. Pa to je le ena zgodba ...

Hvala vsem, ki nam pomagate, da pišemo tako lepe in dobre zgodbe!

Človek človeku Sopotnik!

Marko Manzini,
koordinator enote Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

02.04.2021 | Redakcija

Slovar »starosta med starostami«

19.05.2020 | Oglas

Trampolini