Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spodbudno sporočilo obolelega iz Bistrice ob Sotli: Počutim se že veliko bolje

Objavljeno: Torek, 24.03.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
20200324_124347

Primož Rainer je oba testa na okužbo s koronavirusom opravil v Celju (na fotografiji sicer vstopna točka v Brežicah, foto: ZD Brežice).

Eden od teh, ki so v zadnjih dneh z objavo na družbenih omrežjih javno izpostavili, da jih je doletela koronavirusna bolezen 19, je tudi Primož Rainer iz Srebrnika v občini Bistrica ob Sotli. Strinjal se je tudi z objavo na naši spletni strani, zato nam je poslal kratek povzetek poteka bolezni in soočenja z njo.

Kot je Rainer, mož in oče dvema deklicama, občan občine Bistrica ob Sotli, veterinar, kmetovalec in poveljnik civilne zaščite, zapisal že na svojem facebook profilu, je bil ponovno testiran za boleznijo covid-19 v soboto, 21. 3., in test je bil pozitiven. »Ker se počutim odgovornega kot človek in glede na naravo mojega dela, sem se odločil, da o svojem zdravstvenem stanju obvestim prijatelje in vse, ki so tako ali drugače povezani z mano,« je dejal in dodal, da je odziv prijateljev, sosedov, znancev in popolnih neznancev zelo pozitiven.

Najprej je bil rezultat negativen ...

Glede svojega zdravstvenega stanja nam je povedal, da je kašljal že od začetka februarja 2020, drugače pa se je dobro počutil. V soboto, 7. 3., je na kmetiji mlel žito za govedo, kjer se sprošča veliko prahu. Po vsakem takem dejanju ima težave s kašljem. Naslednji dan se mu je kašelj okrepil in pridružil se je izcedek iz nosu. Počutje je bilo dobro. V torek, 10. 3., je bil povabljen h kolegu veterinarju na večerjo, skupaj z ostalimi sodelavci. Naslednji dan so izvedeli, da je sodelavka pozitivna. Takoj je stopil v kontakt s svojim osebnim zdravnikom in v soboto, 14. 3., je bil na testiranju. Rezultat je bil negativen.

... v drugo pa pozitiven

V sredo, 18. 3., pa se je njegovo zdravstveno stanje zvečer poslabšalo. Dobil je vročino (37,6), tresla ga je zima in kašelj se je zelo okrepil. Ponovno je kontaktiral osebnega zdravnika, ki je predlagal samoizolacijo. V četrtek se je počutil zelo slabo. Imel je vročino (37,3), napade kašlja in imel je tudi občutek, kot da nima dovolj zraka. Izgubil je tudi okus in vonj. V soboto, 21. 3., je bil ponovno testiran in rezultat je bil pozitiven, za kar je izvedel po telefonu istega dne zvečer. Oba testa je sicer naredil v Celju. Z družino so se s tem soočili in naredili plan, kako bo potekala njihova izolacija. »Obvestilo smo sprejeli z olajšanjem, brez panike in strahu, saj je bilo negotovosti konec,« pravi.

Njegov in ženin telefon pregorela

Kot dodaja, so s hčerkama o tem govorili že en dan prej, v petek, 20. 3., ko je bila na RTV Slovenija pri poročilih ob petih objavljena vest, ki je bila podana na podlagi nepreverjene informacije s strani župana tukajšnje občine, da je v Bistrici ob Sotli okužen veterinar, ki dela na Veterinarski postaji Šmarje pri Jelšah, in poveljnik njihove civilne zaščite. »V opisu smo takoj vedeli, da gre za mene. Ta dan sta po tej objavi moj in ženin telefon skoraj pregorela. Klicali so prijatelji in znanci z vseh koncev Slovenije in spraševali, če je to res. Vsem sem povedal o svojem počutju, o negativnem rezultatu na testiranju in da bom vse obvestil, v kolikor bom pozitiven,« je opisal Rainer, ki je nato v nedeljo zjutraj po sobotnem obvestilu s strani epidemiologinje o uradno potrjeni bolezni preko facebooka o tem vse javno seznanil.

Njegovo spodbudno sporočilo

Za konec vsem sporoča, da je danes, 24. 3., ko to piše, njegovo zdravstveno stanje veliko boljše, kot je bilo. »Vročine nimam več, manj kašljam in počasi se mi vrača okus. Je pa prisoten še blažji glavobol. V času prebolevanja redno jemljem C-vitamin in proti glavobolu paracetamol,« pojasnjuje. Žena in hčerki so do danes brez znakov bolezni ter se počutijo dobro. Z družino so se, ne glede na to, da ne smejo imeti tesnega stika, še bolj povezali in spoznali, kaj je v življenju zares pomembno, poudarja.

Zaključi pa takole: »Življenja ne naredijo velike žrtve in dolžnosti, ampak drobne stvari; in med njimi so podarjeni nasmehi in prijaznost tisto, kar osvoji in ohrani srce.« Vsem želi srečno in da ostanejo zdravi.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji