Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spremenjen prometni režim na cesti Drnovo–Črešnjice

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Spremenjena prometna ureditev na cesti Drnovo–Črešnjice

Odsek povezovalne ceste Drnovo–Črešnjice je od danes naprej sproščen za promet.

Danes dopoldne so delavci podjetja CGP d.d., sicer dva dni kasneje od napovedanega, le odstranili betonski robnik in s tem sprostili za promet na novo zgrajen manjkajoči vmesni odsek na lokalni cesti Drnovo–Črešnjice (pri Zasapu).

Kot smo že poročali, je Ministrstvo za obrambo (MORS) 23. januarja pri UE Brežice pridobilo uporabno dovoljenje za objekt Deviacija ceste Drnovo–Črešnjice – 1. faza, 3. etapa, ki obsega novogradnjo manjkajočega vmesnega odseka na povezovalni cesti s pripadajočimi poljskimi potmi, TK kabelsko kanalizacijo in meteorno kanalizacijo, v dolžini 53 metrov. Pogodbeni vzdrževalec ceste CGP d.d. bi moral po prvotnih napovedih prometno ureditev na tem odseku spremeniti že v ponedeljek, a se je, po njihovih navedbah zaradi slabega vremena, sprostitev prometa zgodila šele danes.

Poleg odstranjenega betonskega robnika so prestavili tudi krajevni tabli, ki označujeta začetek oz. konec naselja Zasap, in postavili opozorilne table, ki zapirajo dosedanji potek ceste. Kljub temu bodo morali biti vozniki na tem odseku previdni, še posebej v večernih in nočnih urah, saj ni nikjer postavljenih tabel z napisom "Spremenjen prometni režim" in dodanih svetlobnih opozorilnih znakov, kar bi bilo v tem primeru, vsaj zdaj na začetku spremenjenega režima, več kot potrebno.

R. R.
« Nazaj na seznam
»