Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje uporabnikov in svojcev pomoči na domu

Objavljeno: Ponedeljek, 27.11.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_1377

Srečanje je letos prvič potekalo v Krškem.

Center za socialno delo Krško
je 25. novembra v krškem hotelu City tretjič pripravil srečanje uporabnikov in svojcev storitve pomoč na domu.

Po dveh srečanjih v kostanjeviški gostilni Žolnir so letos srečanje pripravili v Krškem. Udeležilo se ga je 107 od 196 uporabnikov pomoči na domu, najstarejša med njimi sta bila 92-letna Hermina Zupančič in 97-letni Dominik Pavlič. »To jim zelo veliko pomeni, vsako leto sprašujejo, kdaj bo srečanje,« je povedala vodja Enote pomoč na domu na CSD Krško Carmen Rajer, koordinatorka storitve pa je Mirjana Pilipović Racman.
DSC_1390

Vodja Enote pomoč na domu Carmen Rajer

Število uporabnikov te storitve raste, letos so jih imeli tudi že prek 200. »Z Občino Krško načrtujemo tudi, da bomo v naslednjem letu s pomočjo prostovoljcev začeli še s prevozi starejših v okviru programa Sopotniki,« pravi Rajerjeva. Pomoč na domu omogoča ljudem, ki jim je zmanjkalo moči za določena opravila, da lahko, seveda tudi ob pomoči svojcev, ostanejo na svojem domu. Nekatere sicer obiskujejo tudi po trikrat na dan vse dni v tednu. Storitev na CSD Krško opravlja 23 socialnih oskrbovalk in oskrbovalcev. Uporabnike oz. njihove svojce v občini Krško ob 70-odstotni občinski subvenciji stane 5,63 evrov na uro, nekoliko več pa v občini Kostanjevica na Krki.
 
Zbrane na srečanju so pozdravili tudi direktorica CSD Krško Marina Novak Rabzelj, krški župan mag. Miran Stanko in kostanjeviški podžupan Robert Zagorc ter direktorica DSO Krško Ani Nuša Masnik, z nastopi pa razveselili Ljudski pevci Fantje artiški, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Artiče, Gašper in Maruša na citrah ter Skupina Trta. Po kulturnem programu je sledilo kosilo ter druženje ob glasbi Staneta Cetina.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»