Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Številke še kar rastejo, Posavje pri 28 aktivnih primerih

Objavljeno: Sreda, 02.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
person-holding-test-tubes-3735747
K zaskrbljujoče visokemu številu novoodkritih okužb s koronavirusom na prvi septembrski dan (v državi jih je bilo kar 55) so prispevale tudi štiri nove okužbe v Posavju, po dve v sevniški in krški občini.

V Sloveniji imamo tako zdaj že 486 aktivnih primerov okužbe, kar je že skoraj toliko kot na vrhuncu prvega vala epidemije konec marca in v začetku aprila. V Posavju smo že pri 28 aktivnih okužbah: 12 jih je v občini Sevnica, osem v občini Krško, šest v občini Brežice ter po ena v občinah Radeče in Kostanjevica na Krki. Najbolj v zadnjih dneh raste število okuženih v sevniški občini, kjer je, kot smo že poročali, okužena tudi zaposlena v DUO Impoljca. Posavje je po številu okuženih na sedmem mestu med 12 slovenskimi statističnimi regijami, po tem kriteriju se približujemo tudi Pomurski in Gorenjski regiji.

V torek je bilo opravljenih rekordno število testiranj (1608) in, kot že rečeno, potrjenih 55 okužb z novim koronavirusom, kar je po 26. marcu in 1. aprilu najvišji dnevni prirast doslej. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo intenzivno nego, en bolnik s covidom-19 je umrl.

P. P.
« Nazaj na seznam