Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svečana podelitev diplom novi generaciji študentk in študentov Fakultete za turizem

Objavljeno: Sobota, 13.04.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Svečana podelitev diplom novi generaciji študentk in študentov Fakultete za turizem

Prejemniki diplomskih in magistrskih listin z dekanom in generalno direktorico Direktorata za turizem

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je v petek v Viteški dvorani gradu Brežice pripravila svečano podelitev diplom novi generaciji 37 študentov, ki so uspešno zaključili prvo- ali drugostopenjski študij na brežiški fakulteti. Listine je prejelo 28 diplomantk in diplomantov ter devet študentk in študentov, ki so zaključili magistrski študij.

Svečana podelitev diplom novi generaciji študentk in študentov Fakultete za turizem

Magistranti Fakultete za turizem z Brumnom in Martinčičevo

Študenti visokošolskega strokovnega programa turizem, ki so v zadnjem letu zaključili študij, so: Mateja Bezjak (naslov diplomskega dela: Repozicioniranje Hotela Mons pod novo blagovno znamo Marriott – FPBS; mentorica pred. mag. Valentina Božič), Maja Bot (Analiza kulinarične dediščine in njena vključenost v turistično ponudbo Prlekije; doc. dr. Lea Kužnik in asist. Barbara Pavlakovič), Eva Dornik (Slovenska kulturna dediščina v angleškem jeziku: primer tradicionalne slovenske kulinarike; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Lorena Jamšek (Ponudba slovenskega igralniškega turizma; viš. pred. mag. Bojan Kurež), Matic Jelenovec (Vesoljski turizem v znanstveni fantastiki: analiza del Arthurja Charlesa Clarka; doc. dr. Jasna Potočnik Topler, red. prof. dr. Marko Marhl), Patricija Kocjan (Trženjski spleti mladinskih hotelov v Posavju; doc. dr. Saša Zupan Korže), Amathea Leskovec (Proučitev izzivov pri revitalizaciji hipodroma Brege; doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, pred. Boris Prevolšek), Barbara Levak (Neverbalna komunikacija v turizmu; doc. dr. Marjetka Rangus), Sabina Malnarič (Potenciali za razvoj turizma v zidanicah na destinaciji Bele krajine: priložnosti in izzivi; doc. dr. Marjetka Rangus), Klemen Mlakar (Banova domačija kot turistični produkt v občini Brežice; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Nadja Mlakar (Vloga prve dame Združenih držav Amerike pri medijski prezentaciji in razvoju turizma občine Sevnica; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Maja Možic (Certifikat družini prijazno podjetje v turizmu; izr. prof. dr. Mitja Gorenak), Jasna Obrez (Literarni turizem v občini Šentjur: primer Daniela Artička; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Polona Pavčnik (Vpliv nalezljive bolezni SARS na turizem Kitajske v obdobju od leta 2002 do leta 2004; viš. pred. mag. Bojan Kurež), Kim Perušek (Reprezentacija vesoljskega turizma v literaturi: analiza knjige Traveler’s Guide to Space: For One-Way Settlers and Round-Trip Tourists; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Urška Sep (Komunikacijske in jezikovne kompetence v angleškem jeziku za poklic hotelski receptor/receptorka; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Urša Štraus (Retorika v oglaševanju: analiza oglaševanja počitnic turistične agencije Collegium Mondial Travel; doc. dr. Jasna Potočnik Topler), Maja Veselko (Pomen stare trte za kulturni turizem v Mestni občini Maribor; doc. dr. Jasna Potočnik Topler, asist. dr. Maja Rosi), Franci Vrenko (Trajnostna naravnanost poslovanja ponudnikov turističnih namestitev v občini Podčetrtek; doc. dr. Saša Zupan Korže) ter Vid Zevnik (Razvoj konjeniškega turizma: primer Turistična kmetija Zevnik; pred. Boris Prevolšek).

Svečana podelitev diplom novi generaciji študentk in študentov Fakultete za turizem

Magister turizma Aleksa Panić iz Srbije se je zahvalil v imenu vseh prejemnikov diplomskih in magistrskih listin.

Študenti univerzitetnega programa turizem, ki so prejeli diplomske listine, so: Matic Gruden (Možnosti za razvoj turizma v krajinskem parku Radensko polje; doc. dr. Marko Koščak), Tanja Hlebec (Analiza Term Tuhelj z vidika dostopnega turizma in smernice za nadaljnje poslovanje; doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec), Ajda Hribar (Pomen kakovostnega uvajanja v delo: primer turistični vodnik; izr. prof. dr. Mitja Gorenak), Katja Kokot (Vpliv obiska termalnih zdravilišč na oblikovanje zdravih navad; doc. dr. Maja Turnšek), Katja Murkovič (Glamurozno kampiranje: Sončna dolina Bioterme Mala Nedelja; doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, pred. Boris Prevolšek), Laura Pintarič (Upravljanje z gastronomsko ponudbo na destinaciji gastronomske regije Maribor, Pohorje, Dravska dolina in Kozjak; doc. dr. Marko Koščak, asist. Barbara Pavlakovič), Lea Plahuta (Analiza term, ki so pristopile k Zeleni shemi slovenskega turizma; doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec) ter Janina Žemva (Uporabnost storitve »car-sharing« za tuje poslovne goste v Sloveniji; izr. prof. dr. Andrej Lisec, asist. dr. Maja Rosi).

Študenti magistrskega programa turizem, ki so zaključili drugo stopnjo študija na brežiški fakulteti, so: Tjaša Alegro (Marketing destinacij na YouTubu – znamčenje in zgodbarjenje; doc. dr. Maja Turnšek), Srečko Cirnski (Učinki plačilne nediscipline na poslovanje podjetja Terme Resort d.o.o.; doc. dr. Mojca Nekrep), Gregor Černoga (Analiza zadovoljstva tujih gostov v Zdravilišču Radenci; doc. dr. Borut Vojinović), Maja Klančnik (Uresničevanje trajnostnega razvoja turizma: primer slovenskih ponudnikov glamping nastanitev; doc. dr. Marko Koščak, asist. Barbara Pavlakovič), Špela Kragolnik (Možnost razvoja turistične ponudbe na osnovi gasilske dediščine v Laškem; doc. dr. Lea Kužnik), Aljaž Nerad (Analiza učinkov turističnih satelitskih računov v Sloveniji in na njenih največjih turističnih trgih; doc. dr. Borut Vojinović), Aleksa Panić (Planiranje odgovornog i održivog upravljanja turističkom destinacijom na primeru Beograda; doc. dr. Marko Koščak, asist. Barbara Pavlakovič), Vita Petek (Modra frankinja kot osnova vinskega turizma v Sevnici; doc. dr. Jasna Potočnik Topler) ter Barbka Rode (Strategija trajnostnega razvoja vile Savinjski dvor v Rimskih Toplicah; doc. dr. Marko Koščak).

Listine je podelil dekan fakultete izr. prof. dr. Boštjan Brumen, ki je na začetku podelitve govoril o pomenu diplome, »dokumenta, ki priča o vaši sposobnosti, vztrajnosti in znanju. Vzemite diplomo v roke s posebnim ponosom, kajti v zgodovini človeštva je bila diploma odraz nečesa več.« Diplomantkam in diplomantom je v nadaljevanju njihove kariere zaželel veliko lepih trenutkov z obilo spominov na lepe dni, ki so jih preživeli na fakulteti, ter izrazil upanje, da se mnogi od njih nekega dne v njihovo sredino vrnejo po še več znanja. Zahvalo za podporo v času študija je izrekel staršem diplomantov, »da ste jim omogočili, da so od danes naprej ponosni lastniki diplome«. Podžupan občine Brežice Jure Pezdirc je čestital diplomantom, da so diplomirali v občini Brežice in s tem dokazali, da je bila odločitev za ustanovitev fakultete pravilna. »S Fakulteto za turizem, ki je pika na i naši turistični ponudbi in razmišljanju, smo prava turistična občina,« je ob tem poudaril.

Slavnostna govornica na podelitvi je bila generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Renata Martinčič. Izpostavila je, da si kot direktorica za turizem želi, da bi mladi, ki so končali študij, vztrajali in ostali pri dejavnosti turizma in gostinstva. »Zavedam se, da ta pot ne bo lahka, ampak noben poklic ni lahek, vsak ima svetle in temne strani. In v turizmu je več svetlih – delati z ljudmi ti da takojšnjo povratno informacijo in vedno lahko hitro kaj popraviš, če je narobe. V drugih dejavnostih to ni tako jasno in lahko,« je povedala in dodala, da je prednost v turizmu tudi ta, da si lahko sam oblikuješ službo, npr. ustanoviš svojo agencijo, odpreš svojo gostilno, restavracijo, turistično kmetijo itd. Diplomantom je ob koncu zaželela uspešne kariere, da bi hodili po pravi poti in blesteli v tem, kar delajo.

Magister turizma Aleksa Panić iz Srbije, ki se je zahvalil v imenu vseh prejemnikov diplomskih in magistrskih listin, je svoj nagovor zaključil v lepi slovenščini: »Velika hvala za vse, dragi profesorji, asistenti in prijatelji. Dali ste nam vse, kar potrebujemo, da bomo lahko postali ljudje z integriteto in veščinami, s katerimi jo bomo izražali. Zdaj je vse na nas. Obljubim, da bomo opravili svoje delo in unovčili, kar smo se naučili pri vas. Vem, da smo pravkar začeli z našimi podvigi ter da bosta Evropa in svet še slišala o Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru in Brežicah.«

Za prijetno popestritev podelitve, ki sta jo povezovala asist. Barbara Pavlakovič in asist. Nejc Pozvek, je poskrbela Vokalna skupina Aria.

R. R.
« Nazaj na seznam