Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Svet regije Posavje podprl predlog za izdelavo dokumentacije za ureditev negovalne bolnišnice v Brežicah

Objavljeno: Sreda, 24.02.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
86_seja_sveta_regije_posavje (3)

S seje Sveta regije Posavja septembra lani, ko je prav tako tekla beseda o načrtih za ureditev negovalne bolnišnice v Brežicah (foto: arhiv PO)

Včeraj je potekala 92. redna seja Sveta regije Posavje, na kateri so se člani sveta seznanili z izvajanjem Dogovora za razvoj regije Posavje in vlogami, ki so še v postopku neposredne potrditve operacij na Ministrstvu za okolje in prostor in Ministrstvu za infrastrukturo, ter predlagali sklic sestanka z ministrom za razvoj in evropsko kohezijsko politiko g. Zvonkom Černačem.

Imenovali so tudi novih 5 članov v Razvojni svet kohezijske regije Vzhodna Slovenija za obdobje 2021‒2027 v skladu z Uredbo o delovanju razvojnega sveta, ki določa, da je mandat članov enak programskemu obdobju.

Predstavljen je bil tudi prvi osnutek Partnerskega sporazuma 2021–2027, ki zajema 5 operativnih programov, in sicer 3 operativne programe za kohezijsko regijo Vzhod, Zahod ter kohezijski sklad, 1 operativni program za ogrožene skupine in 1 operativni program za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo. V delovno skupino oblikovanja Partnerskega sporazuma 2021‒2027 na ravni vzhodne kohezijske regije je vključena tudi RRA Posavje. Člani Sveta so se še seznanili z izhodišči delovanja CLLD v obdobju 2021‒2027 in odgovorom Ministrstva za zdravje, da je predlog projekta Izgradnje objekta F in rekonstrukcije objekta A Splošne bolnišnice Brežice za ureditev negovalne bolnišnice za regijo Posavje umeščen na zemljevid potencialnih investicij, a da v tem trenutku ni razpoložljivih sredstev. Kljub temu so člani sveta podprli predlog, da se prične z izdelavo potrebne gradbene dokumentacije za investicijo ter se zagotovijo sredstva za izdelavo potrebne dokumentacije do izdaje gradbenega dovoljenja.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam