Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tamara Vonta generalna direktorica direktorata za medije; Anica Hribar potrjena za direktorico SBB

Objavljeno: Petek, 30.06.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
tamara vonta - sd

Tamara Vonta

Vlada je na včerajšnji redni seji imenovala Krčanko Tamaro Vonta za generalno direktorico Direktorata za medije v Ministrstvu za kulturo za mandatno dobo petih let, in sicer od 1. julija 2017 do najdlje 30. junija 2022, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Tamara Vonta je diplomirana novinarka. Med drugim je bila poslanka Pozitivne Slovenije in državna sekretarka, zadolžena za dialog s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud v Kabinetu predsednika Vlade RS, kjer je opravljala tudi vlogo vodje Urada RS za narodnosti ter bila predsednica Komisije za nevladne organizacije in prostovoljstvo in Komisije Vlade RS za vprašanja romske skupnosti. Bila je članica ustanovne skupine POP TV oziroma informativnega programa POP TV, kjer je delovala kot dnevna urednica in soavtorica informativnih oddaj na POP TV ter voditeljica oddaje 24 ur. Svoje izkušnje s področja medijev je kot predavateljica prenašala tudi na mlajše generacije na visokih in višjih srednjih šolah (Ekonomska srednja šola Novo mesto, Višja šola za medijsko produkcijo Novo mesto, Inštitut in akademija za medije, Fakulteta za medije). Trenutno dela kot samostojna strokovna sodelavka Centra šolskih in obšolskih dejavnosti Ljubljana. Je pa tudi strokovna članica projektne skupine za izvedbo twinning projekta "Podpora temeljnim človekovim pravicam in nični toleranci diskriminacije« v Srbiji – IPA2013, v katerem kot članica strokovne skupine sodeluje pri pripravi medijske strategije za promocijo človekovih pravic v Srbiji.

Vlada razrešila Avšič Bogovičevo in potrdila Hribarjevo

Anica Hribar (1)

Anica Hribar

Vlada je včeraj sprejela tudi sklep, s katerim se je seznanila z odstopno izjavo direktorice javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Brežice mag. Nataše Avšič Bogovič in dala soglasje k njeni razrešitvi z dnem 30. 6. 1017. Zatem je vlada dala soglasje k imenovanju Anice Hribar za direktorico brežiške bolnišnice za mandatno obdobje štirih let, od 1. 7. 2017 do 30. 6. 2021. Hribarjevo, doslej vodjo oddelka za investicije, občinsko premoženje in javna naročila na Občini Brežice, je svet zavoda SB Brežice 8. junija izbral med štirimi kandidati za direktorja, potrditi pa jo je morala še vlada RS.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna