Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi krška enota Zavarovalnice Triglav v pomoč pri nakupu nove CT-naprave v SB Brežice

Objavljeno: Sreda, 12.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_5444

Direktorica SB Brežice Anica Hribar (levo) in direktorica OE Zavarovalnice Triglav Krško Polonca Seničar med predajo donacije

Splošna bolnišnica Brežice je pred nakupom drage CT-naprave za računalniško tomografijo, ki omogoča hitre preiskave pacientov in tako pripomore k učinkovitemu diagnosticiranju različnih bolezenskih stanj. V ta namen so po besedah direktorice Anice Hribar na različne naslove poslali prošnje za pomoč pri nakupu CT-naprave. Odzvali so se tudi v krški območni enoti Zavarovalnice Triglav in danes opoldne SB Brežice predali donacijo v višini 7500 evrov.

DSC_5453

Višji zavarovalni komercialist pri OE Zavarovalnice Triglav Krško Egon Lapuh, Seničarjeva, Hribarjeva, strokovna direktorica SB Brežice Mojca Savnik Iskra in pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege Tanja Cerjak

Kot je še povedala Hribarjeva, v bolnišnici zelo cenijo in so veseli odzivov podjetij in drugih ustanov, ki so pripravljeni finančno podpreti nakup kakšnega od medicinskih pripomočkov. CT-naprava je danes nepogrešljiva pri diagnosticiranju bolezenskih stanj oz. preventivnih pregledih pacientov. Vrednost naprave je kar 760 tisoč evrov, kar je za bolnišnico tako velik finančni zalogaj, da bi nakup nove naprave sama zelo težko zmogla pokriti v celoti, je dejala Hribarjeva in dodala, da so veseli, da se je na njihovo prošnjo med prvimi odzvala Zavarovalnica Triglav, OE Krško, in odločila, da bolnišnici priskoči na pomoč. »Donacija v višini 7500 evrov predstavlja 1 % celotnega zneska in to ni malo. Zrno na zrno, pogača, kamen na kamen, palača. Prepričani smo, da nam bo uspelo in bodo drugo leto vsi uporabniki naše bolnišnice lahko opravili diagnostično preiskavo na novem, sodobnem CT-aparatu,« je še povedala Hribarjeva. Če bo stara CT-naprava še zdržala, jo imajo namen z novo zamenjati nekje jeseni prihodnje leto. Kot je bilo še omenjeno, so do zdaj s pomočjo nekaterih donacij zbrali med 15 in 20 tisoč evrov, zagotovo pa bo ta številka še veliko večja, saj so se že odzvala tudi še nekatera druga podjetja.

Kot je ob predaji donacije, ki jo je popestril otroški zborček iz OŠ Brežice, povedala direktorica krške območne enote Zavarovalnice Triglav Polonca Seničar, jo veseli, da so lahko del tega projekta, in verjame, da bo bolnišnica zbrala tudi preostalih 99 % celotnega zneska. Zavarovalnica Triglav vsako leto organizira tovrstne predaje donacij z namenom zagotavljanja boljše in lepše prihodnosti. Ob zaključku leta bodo namreč v luči uresničevanja svojega poslanstva, tj. odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti, znova podprli skoraj 30 preventivnih projektov po vsej Sloveniji. Med temi projekti v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, s katero želijo v Zavarovalnici Triglav peto leto zapored prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je tudi podpora nakupa nove CT-naprave v SB Brežice.

R. R.
« Nazaj na seznam
»