Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi v Kostanjevici letos prevladujejo in rešujejo turistično sezono domači gostje

Objavljeno: Četrtek, 06.08.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
F014003-termalno_panonska_slovenija_posavje_andrej_tarfila_12-photo-m

Obiskovalce privabljajo kulturne in naravne znamenitosti.

V najmlajšem posavskem občinskem središču, Kostanjevici na Krki, kjer veliko stavijo na turizem, so zadovoljni z dosedanjim potekom poletne turistične sezone.

V galeriji povečan obisk individualnih obiskovalcev

V Galeriji Božidar Jakac so že v maju, ko se je galerija zopet odprla, zaznali trend povečanja obiska individualnih domačih obiskovalcev, ki pa so bili še zelo previdni. »Že z junijem pa v galeriji beležimo povečan obisk individualnih domačih obiskovalcev v primerjavi z letom 2019. Ta trend se je nadaljeval tudi v juliju, ko je bil obisk v primerjavi z letom 2019 celo večji, saj so domači individualni obiskovalci nadomestili izpad tujih obiskovalcev in ga celo presegli,« ugotavljajo. Seveda med obiskovalci pogrešajo večje organizirane skupine in obisk šolskih skupin, podobno situacijo predvidevajo tudi za jesenski čas.
Pogled iz zraka GBJ

V Jakčevi galeriji pogrešajo skupine, a beležijo več posamičnih gostov.


 
Avtodomarji, pohodniki, kolesarji ....

Tudi v kostanjeviškem TIC-u letos zaznavajo veliko domačih gostov, zlasti avtodomarjev. »Veliko je enodnevnih obiskovalcev, ki se pridejo samo kopat ali si ogledat turistične znamenitosti. Veliko najemajo supe in kanuje. Večino zanima ogled Galerije Božidar Jakac, Forma viva, Kostanjeviška jama, pošiljamo jih tudi v Črnečo vas na ogled stražnega stolpa,« pravijo. Precej enodnevnih gostov je iz okoliških term (Dolenjske, Šmarješke, Čateške), veliko je pohodnikov in kolesarjev. Prihajajo tudi gostje, ki koristijo turistične bone v Vili Castanei, Apartmaju na Krki ter Gostilni in zidanici Žolnir.
kostanjeviška plaža

Veliko je enodnevnih obiskovalcev, ki se pridejo kopat v reko Krko.

»Letos smo žal zaradi korone izvedli samo dva vodena ogleda po mestu v mesecu juniju, se pa že počasi najavljajo skupine za avgust in september,« še sporočajo iz TIC-a, kjer so doslej našteli 1200 obiskov slovenskih turistov (lani v istem obdobju 200 manj), a le 70 tujih gostov, medtem ko jih je bilo lani v istem času enkrat več.

P. P., foto: TIC Kostanjevica, arhiv PO

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam