Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Artičah 25 otrok prvič prestopilo šolski prag

Objavljeno: Ponedeljek, 03.09.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
os_artice_prvi_solski_dan62

Prvošolci OŠ Artiče so šolsko leto pričeli s spoznavnimi igrami.

Na današnji prvi šolski dan je prag OŠ Artiče prvič prestopilo 25 prvošolcev, ki so prišli v spremstvu staršev. Tako oni kot vsi ostali učenci artiške šole so se zjutraj zbrali pred šolo, kjer jim je dobrodošlico ob začetku novega šolskega leta zaželela ravnateljica Vesna Bogovič.

os_artice_prvi_solski_dan19

Ravnateljica Vesna Bogovič

Še posebej je pozdravila učence 1. razreda in njihove starše, za katere je danes prav poseben dan. Prvi šolski dan je vsako leto neke vrste praznik za vse učence, ki jih bo v tem šolskem letu v Artičah 245 (pet je tudi novih), poleg pa še 78 otrok vrtca. Otroke je prišel pozdravit tudi brežiški župan Ivan Molan, ki je omenil, da bo za artiško šolo to šolsko leto posebno, saj se bo verjetno začela gradnja novega vrtca, za katerega so trenutno v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. Otrokom je dejal, da verjame, da so si med počitnicami nabrali dovolj energije in da prvi dan ne bo preveč stresen. Zaželel jim je uspešno in srečno v novem šolskem letu ter da bodo ob koncu le-tega imeli lepe spomine na pretekle mesece v šoli.

Da bodo morali biti vozniki pa tudi otroci odslej spet veliko bolj previdni v okolici šole, je v imenu Zavarovalnice Triglav prišla sporočit tudi maskota Kuža Pazi, ki se je družila predvsem s prvošolci. Ravnateljica je povabila vse učence v šolsko stavbo, najprej so skozi šolska vrata vstopili prvošolci, ki so imeli nato v razredu ob prisotnosti staršev spoznavne igre.

Kot je še povedala ravnateljica za naš medij, bodo tudi v tem šolskem letu velik poudarek dajali kulturi, saj že tri leta nosijo naziv kulturna šola in ga morajo znova in znova upravičevati. Imajo dve folklorni skupini, plesni in gledališki krožek ter še približno 20 drugih interesnih dejavnosti. 29. septembra bodo imeli dan šole, katerega rdeča nit bosta gibanje in zdrava prehrana, ki ju redno vpeljujejo v učni proces. Po njenih besedah resnično komaj čakajo, da se projekt prenove OŠ Artiče začne, najprej bo na vrsti novogradnja vrtca. Na artiški šoli je sicer 58 zaposlenih, od tega 27 učiteljev in 11 strokovnih delavk v vrtcu.

R. R.
« Nazaj na seznam
»