Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah leto 2020 pričakali s prepevanjem, plesom in zabavo s skupino Obvezna smer

Objavljeno: Sreda, 01.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
brezice_silvestrovanje_2019-2020_ (89)

Takoj ko je ura odbila polnoč, je množica v brežiškem mestnem jedru nazdravila novemu letu in obenem desetletju.

V Brežicah se tudi tokrat niso izneverili tradiciji in pripravili silvestrovanje na prostem, ki je bilo ponovno dobro obiskano. Pretežno občanke in občane pa tudi nekatere izven občinskih meja je na zadnji večer leta 2019, bolje rečeno, zadnji večer desetletja z živo glasbo zabavala skupina Obvezna smer, katere hiti segajo v 80. leta prejšnjega stoletja.

brezice_silvestrovanje_2019-2020_ (92)

Silvestroval je tudi župan Ivan Molan s soprogo in prijatelji.

Predvsem nekoliko starejšim generacijam so še kako blizu njihove pesmi Čez praznike spet bom doma, Srce je popotnik, Zaplešiva draga ča-ča-ča, Komaj ti je 17 let, Maj, Moja Slovenija itd. Seveda so jih člani skupine, ki je bila ustanovljena leta 1984, po sedmih letih za kar nekaj časa prenehala z delovanjem in leta 2010 začela svoj preporod s ponovnim nastopanjem, prepevali tudi na silvestrovanju v brežiškem mestnem jedru, z njimi pa tudi razigrana množica obiskovalcev. Člani skupine so dokazali, da obvladajo tudi druge glasbene žanre, saj so za dobro voljo in ples obiskovalcev poskrbeli tudi z drugimi odpetimi melodijami. Množico je tik pred polnočjo tradicionalno nagovoril župan Ivan Molan in dejal, da se zaključuje desetletje, v katerem so se z občani veliko družili, srečevali in organizirali veliko dobrih dogodkov. »Želim vam, da bi bilo tudi leto 2020 in celo novo desetletje tako uspešno in prijetno, predvsem pa vam želim veliko zdravja, dobre volje in optimizma. Srečno 2020 in pripravite se za odštevanje,« je še povedal nekaj sekund pred novim letom. Po skupnem nazdravljanju in številnih voščilih za vse dobro v letu 2020 in obenem tudi na začetku novega desetletja se je zabava nadaljevala pozno v novoletno noč oz. že kar jutro.
brezice_silvestrovanje_2019-2020_ (48)

Skupina Obvezna smer


Ogrevanje za silvestrovanje v brežiškem mestnem jedru, za katerega je spet poskrbel brežiški Zavod za podjetništvo, turizem in mladino, je potekalo že dan prej, ko se je številna množica zabavala ob zvokih najbolj priljubljenega slovenskega ansambla Modrijani, še prej pa se je v Viteški dvorani Posavskega muzeja v organizaciji PMB odvil zdaj že tradicionalni 6. gala novoletni koncert z nastopom Slovenskega okteta.

R. R.
« Nazaj na seznam