Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah odprli 30. AMZS center v Sloveniji

Objavljeno: Petek, 07.08.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
amzs_brezice_otvoritev (21)

Zaposleni na AMZS centru v Brežicah z vodstvom AMZS in županom Molanom

AMZS je v četrtek v Brežicah uradno odprl vrata svojega novega, že 30. AMZS centra v Sloveniji. V njem lahko člani AMZS in drugi vozniki opravijo tehnični pregled, registracijo in zavarovanje vozil, homologacijo in kontrolo tahografov, mogoče pa je urediti tudi vse v zvezi z AMZS članstvom in mednarodne dokumente, s katerimi so poti v tujini bolj varne in brezskrbne.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik, direktorica AMZS d.d. Lucija Sajevec in župan občine Brežice Ivan Molan so na lokaciji tehničnih pregledov v Brežicah uradno odprli nov AMZS center v Brežicah. V njem AMZS opravlja tehnične preglede, registracijo in zavarovanje vozil, homologacijo ter kontrolo tahografov, vozniki pa lahko uredijo tudi vse v zvezi z AMZS članstvom in mednarodne dokumente, kot so mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za vožnjo tujega vozila v tujini, karnet, kupijo avstrijske, švicarsko in češke vinjete ter eko nalepke za nemška mesta.
amzs_brezice_otvoritev (17)

Uradna otvoritev AMZS centra»Z odprtjem AMZS centra v Brežicah smo postavili nov mejnik v skrbi za varno mobilnost naših članov in strank, saj je to že naš 30. center v Sloveniji, prvi v Posavju. V naši družbi prisrčno pozdravljam deset novih sodelavk in sodelavcev, ki bodo v Brežicah in okolici skrbeli, da bo AMZS kot Pravi prijatelj voznic in voznikov s strokovno in kakovostno opravljenimi storitvami skrbel za njihovo varnost in brezskrbnost na poti«, je ob tej priložnosti povedala direktorica AMZS d.d. Lucija Sajevec.

AMZS_Brezice

AMZS center Brežice

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je izrazil veselje, da ima odslej še več njihovih članov v svoji neposredni bližini AMZS center, kjer lahko s svojim vozilom opravijo storitve in izkoristijo članske ugodnosti. Poudaril je, da novi center v Posavju ni pomembna pridobitev zgolj za AMZS, temveč tudi za Avto-moto društvo (AMD) Brežice, ki je izjemno aktivno in v širšem lokalnem okolju pomembno pripomore k udejanjanju poslanstva AMZS. Svoje zadovoljstvo je ob uradnem odprtju AMZS centra v Brežicah izrazil tudi brežiški župan Ivan Molan, ki verjame, da bo odslej tudi AMZS kvalitetno izvajal vse storitve v zvezi s prevoznimi sredstvi, kot jih je prej Integral Brežice. Vesel je, da so zaposlenim omogočili nadaljevanje njihovega dela, in izrazil željo, da bi bil tudi AMZS dober delodajalec vsem zaposlenim kot do zdaj. Zaželel je še, da bi center uspešno posloval in bi se sodelovanje med vsemi deležniki – AMZS, AMD Brežice in Občino Brežice – še nadgradilo.

Nad novim centrom zelo zadovoljni v AMD Brežice

Kot nam je ob tej priložnosti povedal predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek, je bil doslej najbližji AMZS center na Otočcu, kjer so lahko tudi člani AMD Brežice koristili razne ugodnosti. Zdaj bodo to lahko opravljali »na domačem dvorišču«, zato je otvoritev novega centra tudi za društvo izjemnega pomena. Kot je še omenil, gredo velike zasluge, da je po novem AMZS center tudi v Brežicah, njihovim članom Ivanu Plohlu, Samu Zorku in Janku Hrastovšku, ki so kot člani različnih komisij pri AMZS neprestano poudarjali, da so člani AMD Brežice kar nekoliko oškodovani, ker v domači občini nimajo svoje »baze«. S tem novim centrom bodo zagotovo pridobili še kar nekaj novih članov, je prepričan, saj bodo ti zdaj lahko koristili ugodnosti, ki jih prej niso mogli.

R. R., vir: AMZS
Foto: R. R. in AMZS

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam