Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V brežiški bolnišnici zaradi covida-19 še niso omejili drugih obravnav

Objavljeno: Ponedeljek, 19.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
splosna bolnisnica brezice (10)

V SB Brežice zaradi sprejema in obravnave covid bolnikov še ni bilo treba omejiti obravnav drugih pacientov (foto: arhiv PO).

Kot smo že poročali, so v brežiški bolnišnici že prejšnji teden sprejeli prve (neakutne) paciente s covidom-19. To zaenkrat ne vpliva na obravnavo drugih pacientov, vsi pregledi, diagnostika in posegi potekajo po načrtih.

Kot nam je sporočila direktorica bolnišnice Anica Hribar, imajo na COVID NBO oddelku SB Brežice trenutno nameščene štiri paciente. Na oddelku sicer zagotavljajo 15 postelj. "Še vedno sprejemamo le neakutne bolnike. V kolikor bo potrebno, bomo sprejemali tudi akutne bolnike, ki so pričeli z zdravljenjem v drugih bolnišnicah, njihovo zdravstveno stanje pa se je že toliko izboljšalo, da lahko zdravljenje zaključijo v naši ustanovi. Z navedenim ukrepom bomo pripomogli pri razbremenjevanju ostalih bolnišnic, ki sprejemajo na zdravljenje akutne paciente, v kolikor bi bilo to potrebno," še dodaja Hribarjeva.

Zaradi sprejema in obravnave covid bolnikov še ni bilo treba omejiti obravnav drugih pacientov. "Vsi zdravstveni programi, tako specialistični pregledi kakor funkcionalna diagnostika in operativni posegi, potekajo po ustaljenem načrtu. Kljub temu da smo del bolnišničnih prostorov namenili COVID NBO oddelku, se trudimo, da bi tudi vsem ostalim pacientom zagotavljali nemoteno zdravstveno oskrbo, saj so potrebe v tem časovnem obdobju velike. V kolikor bodo naši zaposleni ostali zdravi, bomo z nekaj dodatnimi kadrovskimi okrepitvami in z veliko predanostjo delu vsakega posameznika poskrbeli za kakovostno obravnavo vseh bolnikov, ki potrebujejo zdravniško pomoč," zagotavlja direktorica bolnišnice. A kot še dodaja, se lahko situacija zelo hitro spremeni, zato bodo o vsaki spremembi obveščali javnost.

P. P.
« Nazaj na seznam
»