Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»V času, ko moramo zaradi lastne varnosti fizično stati narazen, je prav, da v solidarnosti stopimo skupaj«

Objavljeno: Petek, 27.03.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
0a69912d-b07e-48ec-aa83-be9dc22063ef

Franc Bogovič tako kot drugi evropski poslanci v času epidemije koronavirusa dela od doma (foto: osebni arhiv).

Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je včeraj ob robu plenarnega zasedanja poudaril, da je zlasti v času, ko moramo zaradi lastne varnosti in prisotnosti koronavirusa fizično stati bolj narazen, prav, da vsaj v solidarnosti in pomoči vsem, tako gospodarstvu in kmetijstvu kot državljanom, stopimo skupaj.

Evropski parlament je v četrtek izjemoma odločal na izrednem plenarnem zasedanju, na katerem je razpravljal in glasoval o prvih treh zakonodajnih predlogih Evropske komisije za reševanje posledic, ki nastajajo ob izbruhu pandemije covid-19. Zaradi omejitev gibanja in potovanj v večini držav članic EU so poslanke in poslanci prvič glasovali na daljavo.

Bogovič je med drugim izjavil: »V trenutni situaciji, ki je nihče ni pričakoval, smo šele lahko spoznali, kako ranljiv in krhek je dejansko globalni svet, ki se bo moral v kratkem spopasti tudi z vsemi spremljajočimi izzivi in posledicami pandemije. Posledice koronavirusa bodo velike tako v gospodarstvu kot tudi kmetijstvu in zdravstvu. Zato verjamem, da je še posebej ključno, da vse pristojne institucije in vlade ter tudi Evropski parlament pravočasno, zlasti pa čim hitreje sprejmejo predloge, s katerimi bo mogoče v najkrajšem možnem času zagotoviti konkretno podporo državljanom EU, gospodarstvu in državam članicam. Dobro se namreč zavedam, da so za ljudi, zlasti v tako kriznih in negotovih razmerah, kot so trenutne, konkretne in praktične rešitve ter ponujena pomoč, ključne za lažje soočanje s situacijo. Čas je torej, da v solidarnosti, kljub siceršnji izolaciji, stopimo skupaj.«

Video izjava evropskega poslanca Franca Bogoviča: https://www.youtube.com/watch?v=Oe5z-c3ZlkE&feature=youtu.be.

Vir: Franc Bogovič, MEP
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti