Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Črneči vasi začeli z obnovo nekdanje šole

Objavljeno: Nedelja, 22.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0147

Objekt že ima novo streho.

V Črneči vasi so pričeli z obnovo nekdanje šole. Domačini so pošteno zavihali rokave ter sami razkrili streho in postavili gradbeni oder, delavci podjetja KT Tršinar pa so na 116 let star, spomeniško zaščiten objekt, v katerem je do leta 1971 delovala podružnična šola, postavili novo streho.

»Treba je poudariti, da se obnova ne bi niti začela, če ne bi bili vaščani tako zagreti in pripravljeni pri njej sodelovati z lastnim delom,« poudarja kostanjeviški župan Ladko Petretič. »Vaščani smo zainteresirani, da se stavba obnovi in ohrani takšna, kot je, zato smo stopili zraven s svojim delom,« pravi domačin,
DSC_0164

Asfaltiran cestni odsek med Črnečo vasjo in Sv. Mohorjem

občinski svetnik Matej Kuhar. V spodnjih prostorih bodo uredili prostor za druženje in sestankovanje tako domačinov kot krajanov bližnjih vasi, v zgornjih prostorih muzejsko zbirko uskoške dediščine in nekdanje šolske opreme, prenočišča in sanitarije, v lepo ohranjeni kleti pa vinoteko.
 
V tem času so asfaltirali tudi tri cestne odseke v skupni dolžini približno 900 m (Črneča vas–Mohor, Mohor–Hajsinger in odsek v Črneškem vrhu), za kar so vaščani tamkajšnjih vasi sami zbrali devet tisočakov in opravili vsa pripravljalna dela, občina pa je plačala asfaltiranje.

Več pa v naslednjem Posavskem obzorniku.
 
P. P., foto: P. P. in Matej Kuhar

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»