Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V DSO Krško stavkali ob delu

Objavljeno: Torek, 13.02.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
"Zaposleni v DSO Krško smo se danes od 8.00 do 10.00 pridružili stavki zaposlenih v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva.
Narava našega dela in zavest vseh uslužbencev je takšna, da nobenemu stanovalcu ne bomo odtegnili nič, kar mu pripada. V znak podpore stavke smo zaposleni nosili nalepko  STAVKAM," je sporočila direktorica DSO Krško Ani Nuša Masnik.

Kot je še zapisala, si drugačnega protesta proti mačehovskemu odnosu države do starejših v domovih zaradi mnogo premajhnega števila zaposlenih, kar izhaja iz neustreznih kadrovskih normativov, ki jih predpisuje država, ne morejo dovoliti. "Novi kadrovski normativ je ena izmed stavkovnih zahtev v pogajanjih z vlado. Tako bi bilo za starejše bolje poskrbljeno, zaposleni bi lahko delali fizično in psihično manj obremenjeni ter zato manj zbolevali. Želimo, da bo za starejše dobro poskrbljeno ter pravično plačilo za zaposlene, ki skrbimo za ljudi, ko sami tega več ne zmorejo. Želimo, da poklicne skupine v domovih dobijo pravo mesto med zaposlenimi, saj ljudi, ki delamo z ljudmi, nikoli ne bo  zamenjala nobena tehnologija ali stroj."

P. P./vir: DSO Krško
« Nazaj na seznam