Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Gabrju pri Dobovi bodo po ureditvi kanalizacije obnovili še vodovod

Objavljeno: Ponedeljek, 08.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
kanalizacija_gabrje_pri_dobovi (10)

Cesta skozi Gabrje pri Dobovi je od maja 2018 spremenjena v gradbišče, v takem stanju pa bo še nekaj časa, saj bodo v naselju obnovili tudi vodovod.

Ena od investicij, ki v brežiški občini potekajo čez poletje, je tudi projekt urejanja kanalizacije v Gabrju pri Dobovi, kjer pa bo prišlo tudi še do obnove vodovoda.

Kot so nam sporočili z občinskega Oddelka za komunalno infrastrukturo in gospodarske javne službe, je Občina Brežice začela z deli urejanja kanalizacije Gabrje v maju 2018. Gre za novogradnjo kanalizacijskega omrežja v dolžini 1466 m, katere namen je zbiranje in odvod fekalnih voda iz naselja Gabrje preko primarnega kanalizacijskega sistema na centralno čistilno napravo Brežice na Mostecu. Izvajalec del je podjetje Komunala Brežice d.o.o. Pogodbena vrednost del je 512.708,54 EUR.

V času izvedbe kanalizacije je prišlo do ugotovitve, da je v slabem stanju tudi vodovodno omrežje in da je potrebno obnove. Zato je bila sprejeta odločitev, da je najbolj učinkovito in smotrno ob gradnji kanalizacije pristopiti tudi k investicijsko vzdrževalnim delom na predmetnem vodovodnem omrežju. Projektantska ocena obnove vodovoda znaša 139.000,00 EUR. Ko bo izbran izvajalec del, bo Občina Brežice predvidoma v mesecu juliju oz. avgustu pristopila k obnovi vodovoda. Vsa predmetna dela se financirajo iz lastnih proračunskih sredstev Občine Brežice.

R. R., vir: Občina Brežice
Foto: R. R.
« Nazaj na seznam