Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V kostanjeviški občini začenjajo s popisom škode po potresu

Objavljeno: Torek, 19.01.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
kostanjevica na krki (3)

Foto: arhiv PO

Na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se pričenja popis oziroma ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic potresa na Hrvaškem 29. decembra 2020. Popis bo v občini Kostanjevici na Krki izvajala občinska komisija po kriterijih URSZR.

Oškodovanci naj za popis škode najprej pokličejo na Občino Kostanjevica na Krki na telefonsko številko 08 20 50 617, in sicer do vključno 27. januarja 2021, ter sporočijo sledeče podatke: ime in priimek oškodovanca, naslov prebivališča, lokacijo poškodovanih objektov, predmet škode, kontaktno telefonsko številko in e-naslov.

Škodo na naslovu vsakega prijavitelja/oškodovanca si bo na terenu ogledala občinska komisija, ki se bo predvidoma najavila dan pred ogledom.

Zaradi čim učinkovitejšega popisa škode na terenu naj oškodovanci pripravijo naslednje podatke: parcelno številko, na kateri stoji poškodovani objekt, podatek o vrsti objekta, letu zgraditve objekta, neto uporabni površini poškodovanega objekta, davčno številko in EMŠO lastnika objekta, obvezne so fotografije o nastali škodi.

Občinska komisija bo izvedla popis škode ter vse podatke in oceno škode vnesla v obrazec 3 – uničen objekt in obrazec 4 – delna škoda na objektih.

Škodo na kulturni dediščini bo ocenjeval Zavod za varstvo kulturne dediščine.

Vir: Občina Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam