Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krškem, Brežicah in Sevnici se obeta pester silvestrski spored

Objavljeno: Sobota, 29.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
silvestrovanje_krsko_2017

Utrinek z lanskega silvestrovanja na Trgu Matije Gubca v Krškem (foto: arhiv PO) ...

Zdaj že lahko rečemo, da odštevamo ne več dneve, ampak že kar ure do izteka leta 2018, ko bomo nazdravili novemu, 2019. Različni posavski organizatorji so tudi letos poskrbeli, da bo veliko Posavcev najdaljšo noč v letu lahko preživelo na prostem ob zabavnem programu. V Krškem in Brežicah pripravljajo dvodnevni silvestrski program.

silvestrovanje_brezice_2017

... in pred Mestno hišo v Brežicah (foto: arhiv PO)

V Krškem organizator KUD Posavje prireditve na Trgu Matije Gubca v nedeljo, 30. decembra, v sklopu Silvestrskih dnevov 2018 od 16.00 dalje pripravlja pester program za otroke (Mini kraljestvo, poslikava obraza, foto kotiček, mažoretke Krško, dedek Mraz, Sporty - poligon laser tag, Plesna šola Lukec, otroške ustvarjalnice, napihljivi gradovi), ob 20.00 se bo pričel glasbeni program, najprej z DJ Stenkom, uro kasneje pa bo na oder prišla še domača glasbena skupina D'palinka band. V ponedeljek, 31. decembra, bo ob 19.00 za glasbeno ogrevanje poskrbel spet DJ Stenk, od 21.00 dalje pa sledi silvestrska zabava z ansamblom Fantje izpod Lisce.

ognjemeti_sevnica_2017

Nebo nad Posavjem bodo zagotovo tudi tokrat razsvetlili ognjemeti, tako kot so ga lani v Sevnici (foto: arhiv PO).

V Brežicah se bo na zadnjo nedeljo v tem letu v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice ob 19.00 začel 5. Gala novoletni koncert, na katerem bodo nastopile mlade, nadarjene in uspešne posavske glasbenice, violinistka Nina Pirc, pianistka Nika Tkalec in sopranistka Anja Žabkar. Brežiški Zavod za podjetništvo, turizem in mladino pa zadnja dva dneva leta 2018 vabi pred Mestno hišo Brežice, kjer sta že postavljena oder in ogrevan šotor, ki bosta v nedeljo od 21.00 dalje prizorišče nastopa Dejana Vunjaka in Petkove pumpe, v ponedeljek pa bodo od 22.00 dalje zadnje ure starega in prve novega leta obiskovalci preživeli s skupino Harmonk'n'roll.

Na zadnji dan leta bo veselo tudi v Sevnici, kjer KŠTM Sevnica skupaj z Občino Sevnica pred lokalom Central's ob 17.00 najprej pripravlja silvestrovanje za najmlajše, tudi z otroško predstavo Moj prijatelj, dobri mož. Od 22.00 dalje pa bo potekalo silvestrovanje na prostem s skupino Rock Partyzani. 

Kjer koli že boste preživeli zadnje dneve in ure leta 2018 ter dočakali novo leto 2019, vam iz uredništva Posavskega obzornika želimo, da se imate nadvse prijetno, v prihajajočem letu pa veliko zdravja, osebne sreče in zadovoljstva. Mi se bomo še naprej trudili, da vam s pozitivnimi zgodbami, ki združujejo in povezujejo Posavje, polepšamo tudi vseh 365 dni leta 2019.

R. R.
« Nazaj na seznam
»