Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krškem iz starega raste novo

Objavljeno: Sreda, 05.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
rekonstrukcija objekta v Krskem

Lokacija v neposredni bližini krške občinske stavbe, kjer so že stekla gradbena dela.

Na Bohoričevi ulici 3 v starem mestnem jedru Krškega, v neposredni bližini občinske stavbe, so stekla dela na rekonstrukciji objekta, v katerem bodo urejena stanovanja in pomožni prostori za potrebe Občine Krško.

Ker zaradi posedanja nosilnih sten stanovanjske hiše, zgrajene na navedenem naslovu že pred 110 leti, ta ni bila več statično primerna za bivanje, poleg tega se je povesil strop, sama konstrukcija strehe in še prvotna strešna kritina pa sta bili dotrajani, se je Občina Krško lotila rekonstrukcije objekta oz. nadomestne gradnje. V načrtovanem novozgrajenem objektu, ki se nahaja v neposredni bližini občinske stavbe, bodo uredili štiri stanovanjske enote, po dve v nadstropju ter mansardi, medtem ko bodo pritlični prostori objekta v enem delu služili za skupne prostore za stanovanja, v drugem delu pa bodo uredili za potrebe občine večji prostor za hrambo arhivskega gradiva, priročno skladišče ter garažo.

Kot so nam sporočili z Občine Krško, bodo z investicijo v višini 340.000 evrov, ki po porušitvi objekta iz leta 1908 v I. fazi zajema gradbeno obrtniška dela, v II. fazi pa poleg obrtniških še inštalacijska dela, »povečali stanovanjske kapacitete, ki jih narekuje demografska in poselitvena struktura, pa tudi gospodarsko moč in potencial, ki ga ima Krško v regiji«. Rekonstrukcija objekta, za katerega je projekt izdelala Irena Vovk, izvajalec del pa je družba Kostak, bo predvidoma končana v prihodnjem letu.

B. M.
« Nazaj na seznam
»