Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V krškem veteranskem združenju podelili spominske medalje

Objavljeno: Sreda, 16.11.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
ozvvs krsko -spominske medalje (3)

Veterani krškega združenja so se zbrali na svečani podelitvi spominskih medalj

V Območnem združenju Veteranov vojne za Slovenijo Krško so v včerajšnjem popoldnevu slovesno podelili spominske medalje Republike Slovenije v počastitev 30. obletnice osamosvojitvene vojne.

ozvvs krsko -spominske medalje (9)

Predsednik OZVVS Krško Božislav Kosalec

Enoletnemu zamiku podelitve spominskih medalj vsem udeležencem osamosvojitvene vojne so v minulem letu botrovala nesoglasja med prejšnjo vlado RS in Zvezo vojnih veteranov za Slovenijo ter Policijskim veteranskim društvom Sever okoli tega, kdo bo podeljevalec, na kakšen način in kje bo potekala podelitev spominskih priznanj, zato so spominske medalje območna združenja veteranskih organizacij zgolj prevzela in jih svojim članom v večini podeljujejo v letošnjem mesecu novembru, je uvodoma na slovesnosti v avli krškega kulturnega doma povedal predsednik OZVVS Krško Božislav Kosalec: »Če tudi spominska medalja Vlade RS nosi letnico 2021, in jo podeljujemo šele sedaj, to ne zmanjšuje zaslug v osamosvojitvenih procesih. Zato se vam ob tej priložnosti ponovno zahvaljujem za vaš nesebičen in požrtvovalen prispevek, ki ste ga opravili v dobrobit vseh državljanov Slovenije in slovenske države.«

ozvvs krsko -spominske medalje (7)

Anja Kramar je slovesnost popestrila z zimzelenimi slovenskimi popevkami, z njo pa so veterani tudi zapeli

Ob spremljajočem glasbenem programu, ki ga je izvedla pevka, glasbena pedagoginja in učiteljica petja Anja Kramar ob spremljavi Kristijana Račiča, je predsednik Kosalec povabil k podelitvi skupno 290 aktivnih veterank in veteranov krškega območnega združenja. Tisti veterani, ki se podelitve niso mogli udeležiti, bodo lahko spominsko medaljo prevzeli naknadno.

B. M.
« Nazaj na seznam
»