Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V 'podmornici' urejajo dnevni center za starejše občane

Objavljeno: Ponedeljek, 10.08.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0022

V objektu z oznakami 'najboljšega soseda' urejajo dnevni center za starejše občane z demenco.

Na videmski strani Krškega, natančneje v nadstropni etaži trgovskega objekta Mercator (v t. i. podmornici) že nekaj tednov urejajo dnevni center za starejše občane, obolele z demenco, ki bo deloval kot enota Doma starejših občanov Krško.

Kot so nam sporočili z Občine Krško, ki je investitor projekta, je v nadstropni etaži omenjenega trgovskega objekta za ureditev dnevnega centra na voljo 389 m2 neto notranjih površin. Prostori za cca. 15 do 20 uporabnikov oz. varovancev bodo zajemali vhod z garderobo,  prostor za počitek, razdelilno kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom, sanitarije za invalide na vozičku, negovalno kopalnico, shrambo čistega perila,  prostor za opremo in delovne pripomočke ter prostor za čistila in umazano perilo, pa seveda tudi prostore za zaposlene.
DSC_0016

V notranjih protorih potekajo inštalacijska dela.


 
Gradbeno-obrtniška dela, ki bodo predvidoma zaključena konec tega meseca, izvaja podjetje AA Grading iz Trbovelj, nadzoruje pa jih Gradbeništvo Vodeb iz Dolenje vasi pri Artičah. Trenutno poteka napeljava elektroinštalacij in urejanje spuščenih stropov, tako da prostori že dobivajo končne obrise. Po načrtih sledi opremljanje objekta, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je predvidena konec septembra.

Vrednost gradbeno-obrtniških del znaša nekaj manj kot 180.000 evrov, oprema pa naj bi stala še 40 tisočakov. Občina si pri investiciji obeta 130.000 evrov sofinancerskih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

P. P.
 
« Nazaj na seznam