Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V ponedeljek bo sproščen promet po južni krški obvoznici

Objavljeno: Torek, 10.12.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Žadovinek-obvoznica-krozisce (8)
Potem ko je bil 22. februarja letos sproščen za promet novozgrajeni tretji krški most, bo po dokončanju del še na izgradnji odseka mimo industrijske cone Žadovinek prihajajoči ponedeljek, 16. decembra, uradno namenu predana celotna trasa obvoznice Krško, ki je povezala severni in južni predel mesta. Obvoznico bo v prisotnosti župana mag. Mirana Stanka in predstavnika Direkcije RS za infrastrukturo predala namenu ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.

Projekt izgradnje obvoznice, katerega investicijska vrednost znaša 14,3 milijonov evrov, je del Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 in je z 8,7 milijoni evrov sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Poleg rekonstrukcije lokalne ceste Krško-Vrbina v dolžini 1.100 m so dela zajemala izgradnjo 297 m dolgega tretjega krškega mostu, gradnjo krožišča na desnem bregu Save in novogradnjo obvoznice mimo industrijske cone Žadovinek.
Žadovinek-obvoznica-krozisce (9)


Z dokončanjem krške obvoznice bo dosežen najpomembnejši cilj projekta, da se tranzitni promet težkih tovornih vozil iz smeri sever-jug in obratno preusmeri na obvoznico, s čimer bo zagotovljen varnejši in bolj tekoč, potovalno skrajšan čas potniškega promet skozi mesto, pričakovati pa je tudi, da se bo razbremenitev glavne in najdaljše ceste skozi mesto odražalo tudi skozi izboljšano stanje okolja v naselju.

Predvidoma bo promet po krški obvoznici sproščen v ponedeljkovih zgodnjih popoldanskih urah.

B. M., foto: arhiv PO
« Nazaj na seznam