Časopis za pokrajino Posavje
16.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V razstavo del študentov Fakultete za arhitekturo vključeno tudi območje občine Krško

Objavljeno: Četrtek, 06.06.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Priprave na razstavo1 (Foto_ZigaKoritnik)
Na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani bodo nocoj, 6. junija, odprli razstavo z naslovom OD HIŠE DO MESTA. Predstavljenih bo okoli 1000 študentskih del iz študijskega leta 2018/2019 - različni zanimivi projekti in rešitve, ki se dotikajo aktualnih problematik mest in krajev, med njimi je tudi občina Krško.

Študentje so se med drugim predstavili projektne predloge prenove na štirih ključnih območjih občine Krško: pri avtocestnem izvozu pri vasi Drnovo, na območju obrtno trgovske cone Leskovec – Krško, v industrijski coni Brestanica – Senovo in na območju tovarne celuloze Vipap Krško.
Priprave na razstavo (foto_ZigaKoritnik)

 
Ukvarjali so se tud s problemom praznih stavb in predstavili predloge za njihovo oživitev – en primer je bil tudi Grad Luknja pri Novem mestu. Predstavljeni bodo tudi njihovi predlogi razvoja nekaterih drugih krajev in objektov à Gradnikove domačije v Brdih, kako ponovno oživiti določena mestna območja Maribora, kako umeščati sodobne arhitekturne intervencije v ruralno okolje na primeru Mokronoga … Predstavljen pa bo tudi projekt izgradnje Izobraževalno - kariernega središča v Gambiji v Afriki – zgradili so malo šolo z učilnicami za otroke.

Otvoritev razstave je 6. junija ob 18.00, odprta pa bo vse do 21. junija.
 
Vir: IPPR, agencija za komuniciranje
« Nazaj na seznam