Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V SB Brežice prenovili porodno sobo

Objavljeno: Petek, 01.12.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
Slika porodne sobe

Obnovljena porodna soba v SB Brežice

Iz Splošne bolnišnice Brežice sporočajo, da so, potem ko jih je NLB konec poletja razveselila z donacijo v višini 9585 evrov, ki jo je v sklopu akcije "Majhni koraki spreminjajo svet na bolje" namenila ginekološko-porodnemu oddelku bolnišnice, in so se v bolnišnici odločili, da bodo sredstva namenili prenovi porodne sobe, le-to dokončno obnovili.

Po besedah direktorice SB Brežice Anice Hribar so po izvedbi vseh potrebnih postopkov v novembru pričeli z obnovo in zdaj lahko z največjim veseljem sporočijo, da so dela zaključena. Dobili so lično in sodobno urejen prostor, v katerem bodo pomagali mamicam (in atijem) pri najlepšem dogodku - rojevanju novega življenja. Kot je še povedala Hribarjeva, so zamenjali instalacijo z medicinskimi plini in medicinske kanale, obnovili vodovodno in odtočno instalacijo, položili novo talno oblogo, odstranili stenske ploščice ter stene pobelili z zaščitno barvo, primerno za opravljanje njihove dejavnosti. Zameljali so tudi del pohištva in pripadajočo opremo. Vrednost vseh opravljenih del je 15.800 evrov. V nadaljevanju želijo kupiti še novo porodno posteljo in nekaj omaric.

"Upamo si trditi, da smo darovana sredstva zelo skrbno in premišljeno investirali. Zanje se NLB, d.d., v imenu uslužbencev bolnišnice in v imenu bodočih staršev, ki bodo v sobi pričakali svoje malčke najlepše zahvaljujemo," je direktorica bolnišnice še zapisala v izjavi za javnost.

R. R., vir in foto: SB Brežice
« Nazaj na seznam
»