Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V SB Brežice težko dobijo potreben kader za začasno nadomeščanje zaposlenih; pouka na SIC Brežice (zaenkrat) še nimajo vsega na daljavo

Objavljeno: Ponedeljek, 10.01.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
covid oddelek (2)

Foto: arhiv SB Brežice

Po današnjih podatkih covid sledilnika je na brežiškem covid oddelku trenutno 11 pacientov, vsi na akutnem oddelku. Število se je v zadnjih dneh spet nekoliko povečalo, saj so bili minulo sredo (le) štirje. V Splošni bolnišnici Brežice, kot je bilo v preteklih dneh moč zaslediti tudi v drugih medijih, se soočajo s težavami zaradi večjega števila zaposlenih, ki so bolniško odsotni ali v karanteni.

Kadrovske težave v SBB

Po besedah direktorice Anice Hribar so odsotnosti zaradi bolezni, karanten in nege otrok konstantne ter ves čas pomenijo precejšnje težave pri organizaciji dela. "Ni pa trenutno nič večjega izpada, kot smo vajeni zadnje leto in pol. Celo jesen in zimo je za nas na kadrovskem področju težko, saj imamo večje kadrovske potrebe zaradi covid oddelka – dve ekipi na internem oddelku tudi ponoči in ob vikendih, v času, ko nimamo covid oddelka, imamo namreč le eno ekipo, več kadra potrebujemo tudi v UC zaradi organizacije sive in rdeče cone –, na drugi strani pa tudi zaradi odsotnosti iz zgoraj navedenih razlogov in dejstva, da težko dobimo potreben kader za začasno nadomeščanje zaposlenih, ki bodo odsotni dlje časa (daljše bolniške odsotnosti, porodniški dopusti). Prijav na razpise za določen čas – za čas nadomeščanja v času odsotnosti zaposlenih – preprosto ni," opiše Hribar.

Na SIC Brežice obstaja bojazen, da bo pouk v celoti na daljavo
etrs_brezice (1)

Strokovno izobraževalni center Brežice (foto: arhiv PO)


Po podatkih covid sledilnika je v Posavju trenutno 29 izobraževalnih ustanov, ki imajo določene oddelke zaradi potrjenih okužb v karanteni oz. se šolajo od doma. Tako je tudi na SIC Brežice (prej ETrŠ), kjer imajo po navedbah ravnateljice dr. Mojce Tomažin veliko okužb tako med dijaki kot med zaposlenimi, posledično jih je zelo veliko v karanteni in obstaja bojazen, da bi morali pouk v celoti izvajati na daljavo. "Ampak (zaenkrat) še ne gremo v celoti na daljavo – želimo ostati v šoli, kolikor dolgo bo šlo, pa četudi le za nekaj oddelkov," ob tem pravi Tomažin.

Število okuženih v Posavju se spet povečuje

Včeraj so v naši regiji potrdili 62 okužb z novim koronavirusom, kar je za nedeljo visoka številka. Največ jih je bilo v občini Krško (26), v občinah Sevnica in Kostanjevica na Krki jih je bilo 12, občini Brežice 6, občini Radeče (5) in občini Bistrica ob Sotli pa 1. V Posavju je 14-dnevna incidenca dobrih 1600 okužb/100.000 prebivalcev, kar ga uvršča na sredino regijske lestvice okuženosti, število aktivno okuženih pa je 1227, kar pomeni, da se v zadnjem času spet povečuje (27. 12. jih je bilo denimo 717, kar je bilo najmanj v decembru), razlog je zagotovo hitro širjenje nove koronavirusne različice omikron. Med najbolj okužene občine v Sloveniji trenutno spada kostanjeviška občina, kjer je incidenca celo skoraj 4000.

R. R.
« Nazaj na seznam
»