Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Sevnici je že 15 aktivnih primerov okužb

Objavljeno: Petek, 04.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
covid-19-4908692_1920
Tudi včerajšnji dan žal ni minil brez novih potrjenih okužb z novim koronavirusom na območju Posavja - med 47 odkritimi okužbami v državi jih je bilo pri nas pet, od tega tri v občini Sevnica, po ena pa v občinah Brežice in Kostanjevica na Krki. Aktivnih primerov okužb v Posavju je zdaj že 31.

Skoraj polovica med njimi jih je v občini Sevnica, kar 15, ki je tako še naprej ena najbolj kritičnih slovenskih občin. Sevnico bo v ponedeljek, 7. septembra, obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Srečal se bo z vodstvom Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica in Občine Sevnica, razprava bo namenjena aktualnim vprašanjem na področju skrbi za starejše, zagotovo se bodo dotaknili tudi naraščanja okužb.

V občini Krško ostaja devet aktivnih okužb, v občini Brežice šest in v občini Kostanjevica ena, medtem ko so v Radečah in Bistrici ob Sotli glede tega 'čisti'. Skupaj je bilo doslej v Posavju potrjenih 61 primerov okužb.

V Sloveniji smo z novimi okužbami tako presegli število 500 aktivnih primerov okužb (505), 24 bolnikov je hospitaliziranih, med njimi trije na intenzivni negi, umrl ni včeraj nihče.

P. P.
 
« Nazaj na seznam