Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V sredo na letališču Cerklje ob Krki vaja kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče Zlomljeno krilo 2022

Objavljeno: Ponedeljek, 20.06.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Letalo 7

Utrinek z ene od podobnih vaj v prejšnjih letih (foto: arhiv PO/Slovenska vojska)

Na letališču v Cerkljah ob Krki bo v sredo, 22. junija 2022, potekala vaja kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče Zlomljeno krilo 2022. Vajo organizira Služba za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Ministrstva za obrambo v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem Ministrstva za notranje zadeve. Na vaji bodo sodelovali tudi letališki gasilci in pripadniki Slovenske vojske, kriminalistične policije in Civilne zaščite. Namen vaje je vzdrževanje potrebne usposobljenosti preiskovalcev ter usposabljanje novih članov in stalnih strokovnih sodelavcev stalne komisije in ostalih sodelujočih.

Scenarij vaje predvideva trk vojaškega transportnega letala in električnega letala, ki se je zgodil na nizki višini. Na kraju nesreče so žrtve in poškodovan član posadke transportnega letala. Po trčenju je izbruhnil požar, stekla je reševalna akcija.

Na vaji bodo predstavljeni postopki gašenja razbitin letala, zavarovanja kraja nesreče in dokazov, identifikacije morebitnih nevarnih snovi in predmetov ter nevtralizacije le-teh, postopki identificiranja žrtev ter ostali potrebni postopki za nemoteno preiskavo letalske nesreče. Vajo si bo ogledal tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved.

Vir: MORS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

23.02.2022 | Sporočilo

Vrtnarska sezona se začenja

23.02.2022 | Ne spreglejte

Kako v spomladansko čiščenje?